Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: „A rémálomból álomgól lett” – Lewandowski

Sorsfordító jelentőségű gólt szerzett tegnap délután a lengyel válogatott sztárja, Robert Lewandowski. Az FC Barcelona sztárja hazája második, győzelmet bebiztosító gólját lőtte Szaúd-Arábia ellen. A veterán gólgép élete első világbajnoki találatát jegyezte.

(Photo by ANP via Getty Images)

A sors furcsa fintora, hogy míg a 2000-es évek elején jóval gyengébb volt Lengyelország kerete, mégis kétszer ott lehetett világbajnokságon (2002, 2006). Aztán, mire beérett Robert Lewandowskiék generációja, nem akart összejönni a vb-szereplés, és a Bayern Münchennel klasszisszintre ért csatár csak 2018-ban lehetett ott a legnagyobb seregszemlén. Az oroszországi tornán nem jött össze számára a gólszerzés, ráadásul hazája már a csoportküzdelmeket követően búcsúzott.

Elérkeztünk a 2022-es tornáig, ahol a nyitómeccsen még büntetőből sem tudott betalálni a már 34 éves Lewandowski. A vége döntetlen lett, ami nem volt túl jó előjel az argentinokat verő Szaúd-Arábia ellen. Ám mint arról hírt adtunk, bizony megtört a jég. Lewa előbb kiosztott egy gólpasszt, majd végre ő maga is betalált. A 136. válogatott fellépésén már a 77. gólját jegyezte. A lefújást követően érhetően örömmel nyilatkozott, főleg, hogy Lengyelország vezeti a „C” csoportot:

„A csapat fontossága az első, de a gólszerzés az én feladatom. Ez a gól egy rémálom volt, de ez véget ért és egy valóra vált álom lett, mert gólt szerezni fantasztikus.”

– ünnepelt, Lewandowski.

A „C” csoport eredményei és záró fordulós programja:
2022.11.22.
Argentína – Szaúd-Arábia 1-2
Mexikó – Lengyelország 0-0

2022.11.26.
Lengyelország – Szaúd-Arábia 2-0
Argentína – Mexikó 2-0

2022.11.30.
20:00 Lengyelország – Argentína
20:00 Szaúd-Arábia – Mexikó

A csoport állása:


Standings provided by Sofascore