Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Scaloni csapata küzdőszellemét dicsérte

Az argentin válogatott 2-0-ra legyőzte Mexikót a második csoportmérkőzésén a világbajnokságon, és jelentősen javította továbbjutási esélyeit…

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni csapata küzdőszellemét dicsérte Mexikó legyőzését követően:

“Rettenetesen nehéz meccset nyertünk meg, Mexikó nagyon kemény ellenfél, akik ellen nehéz érvényesülni. Gyakorlatilg folyamatosan öt védővel védekeztek, lezárták a területeinket. Az első félidőben nehezen találtunk fogást rajtuk, később egyre többször találtunk szabad területeket. Úgy gondolom, hogy a cserék közül Enzo Fernández előre passzai és Julián Álvarez terület nyitásait kulcsfontosságúak voltak, hogy sikerült feltörnünk a védelmet. Mindenképpen kiemelném még Ángel Di María vagy Alexis Mac Allister játékát, akik rendkívül hasznos teljesítményt nyújtottak.”

“Lionel Messi a csapat vezére, a többiek mögötte állnak, követik őt, felnéznek rá. Ahogy a vb előtt is mondtam, fontos, hogy élvezze a játékot és mindannyian próbáljuk meg élvezni, még ha ilyen tét mellett nehéz is, de kellő alázattal és emelt fővel szeretnénk elhagyni a pályát minden meccsen. Az öltözőben ünnepeltünk kicsit a győzelem után, mert hatalmas érzelmek szabadultak fel, de menni kell tovább, holnaptól a következő feladatokra koncentrálunk” – tette hozzá a tréner.

“Aki nem tud azonosulni ezzel a csapattal, az nem igazán szereti az argentin válogatottat. Jól és rosszul is tudunk játszani, a küzdőszellem mindent felülmúlt. A csapatom minden egyes tagja rászolgált arra, hogy az argentin válogatott mezét viselhesse. Nagyon nehéz mérkőzést nyertek meg, büszke vagyok rájuk és elégedett vagyok velük” – mondta el a találkozó után.

Az argentin válogatott az utolsó csoportmeccsét Lengyelország ellen vívja jövő szerdán.