Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: a brazilok sztárja rámutatott a katari vb egyik hátulütőjére

Az idei világbajnokság több szempontból is különleges, amely általában nem a torna megítélésének előnyére válik…

(Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)

A brazil válogatottban nem véletlen töltött be eddig csak epizódszerepet a Manchester United támadója, Antony, ugyanis a játékos saját bevallása szerint egészségügyi gondokkal küzd:

“Nem volt könnyű. Rosszul éreztem magam pár napig. Szerencsére felépültem már teljesen. Fájt a torkom, és hasonlók. A légkondicionáló miatt volt. De nem csak velem történt ez, más játékosokkal, köhögtek ők is és fájt a torkuk.”

Antony eddig epizódszerepet játszott a brazilok világbajnoki szereplése során, a szerbek elleni siker alkalmával 10, Svájc legyőzésekor 17 percet töltött a pályán.

Korábban több csapatnál panaszkodtak hasonló megbetegedésekre, például a spanyol válogatott tagjai is a légkondíciónálóra gyanakodtak.

Az idei világbajnokság azért van rendhagyó módon télen, mert a megszokott nyári időpontban Katarban 40 fok felett lenne napközbeni hőmérséklet, így “csak” 30 fok feletti hőséggel kell a labdarúgóknak megküzdeniük, melyet ahol csak lehet klímákkal próbálnak orvosolni, valamennyi stadion számtalan légkondíciónáló berendezéssel van ellátva, mely óhatatlanul problémákat okozhat.