Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: a lengyelek vb-hőse vasárnap megállítaná Mbappét

A lengyel válogatott sikere tegnap este sem múlott a Juventus-ban is fontos szerepet kapó Wojciech Szczesny kapuson, ám az argentinok végül megérdemelten tudtak nyerni európai ellenfelük ellen. Ám előbbiek sem szomorkodhattak, lévén a vereség dacára bejutottak a világbajnokság nyolcaddöntőjébe.

(Photo by Dale MacMillan/Soccrates/Getty Images)

A meglehetősen színtelen és szagtalan Lengyelország talán legjobb játékosa a katari világbajnokságon Wojciech Szczesny. A Juventus kapusa már két tizenegyest is hárított (egyet éppen tegnap este, a nagy Lionel Messivel szemben), és komoly részt vállalt abból, hogy hazája harminchat év után újra ott van az egyenes kiesés szakaszban a tornán.

Az Argentína elleni zakó után bizony vasárnap sem vár túl sok jó a lengyelekre, lévén a „D” csoportot megnyerő franciákkal küzdenek meg a negyeddöntős szereplésért. A címvédő legfontosabb gólvágója, Kylian Mbappé már három gólnál jár a vb-n, így Szczesny joggal emelgeti a PSG sztárját a nyolcaddöntőjükkel kapcsolatban:

„Ők a nagy favoritok, a világ egyik legjobb csapata, de mi mindent megteszünk a továbbjutásért. Mbappé megállításának a kulcsa? Én magam vagyok.”

– tréfálkozott a korábban az Arsenalban nevelkedett portás.

2022. december 04.
16:00 Franciaország – Lengyelország (tv: M4 Sport, élő)