Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Argentína legyőzte Lengyelországot és ezzel megnyerték a csoportjukat! – videóval

Utolsó fordulójához érkezett a katari labdarúgó-világbajnokság C-csoportjának mezőnye. Ebben a kvartettben Argentína úgy lépett pályára Lengyelország ellen, hogy ha nem nyerik meg a mérkőzést, akkor minden bizonnyal véget ér számukra a torna.

(Photo by Markus Gilliar – GES Sportfoto/Getty Images)

Már az első percektől kezdve magához ragadta a kezdeményezést Argentína válogatottja, amely szinte az egész félidőben egykapuzott. Az első veszélyes lehetőség a 10. percben alakult ki, amikor Messi éles szögből, 6 méterről leadott lövését védte Szcesny. Nagyon aktív volt a balhátvéd Acuna is, aki a 17. percben eresztett meg egy lövést, ám ez jócskán elszállt a kapu felett. A Sevilla védője a 28. minutumban is próbálkozott, ekkor a 15 méterről leadott kísérlete centikkel szállt el a kapufa mellett. A 33. percben egy újabb Szcesny bravúrra volt szükség, aki ezúttal Di Maria kapura tekert szögletét ütötte a háló fölé. A lengyel hálóőr nem sokkal később újabb komoly védést mutatott be, ezúttal Álvarez közeli kísérletét hárította. A védés után az argentinok gyűjtötték be a labdát, Álvarez beadása után pedig egy véleményes büntetőt ítélt meg a játékvezető, mivel Messi arcát eltalálta Szczesny keze. A tizenegyeshez a sértett állt oda, ám Szczesny ismét védeni tudott! A lengyel kapus a világbajnokságon már a második büntetőt hatástalanította, így hiába borult fel a pálya az első 45 perc során, gólt nem láthatott a közönség.

A második játékrész első percében aztán rögtön sikerült megtörni a jeget! Di Maria kiugratása után Molina tette középre a labdát, amit Mac Allister kapásból a jobb alsóba gurított, 0-1! Az 50. percben kialakult az első lengyel lehetőség is, ekkor Glik fejelte kapu felé a játékszert, ám a próbálkozása elkerülte Martinez kapuját. A lőttt gólt követően sem változott jelentősen a játék képe, de némileg visszább vett az intenzitásból az argentin csapat. Ennek ellenére a 68. percben sikerült megduplázni az előnyt. Fernández passza után Álvarez tette szépen maga elé a labdát, majd védhetetlenül a felső sarokba bombázott, 0-2! A 72. és a 73. minutumban is majdnem sikerült tovább növelni a különbséget Argentínának, de Messi lövését Szczesny védte lábbal, majd Álvarez kísérlete volt kissé pontatlan. A véghajrában újabb két argentín lehetőséget lehetett feljegyezni: előbb Kiwior hibáját büntethette volna meg Lautaro Martinez, de a támadó lövése elkerülte a kaput, majd Tagliafico emelését a védők válták ki a gólvonal elől. Végül nem született újabb találat a találkozón, így Argentína a győzelemnek köszönhetően megnyerte a csoportot, míg a lengyelek ugyan alaposan kicentizték a továbbjutás kérdését, de végül ők szerezték meg a kvartett 2. helyét!

Lengyelország – Argentína 0-2 (0-0)
Helyszín:
Stadium 974 Vezette: D. Makkelie
Gólszerzők: -ill. Mac Allister (46.), Álvarez (68.)
Sárga lapok: Krychowiak (78.) ill. Acuna (49.)
Kiállítás: -ill.-

Lengyelország: Szczesny – Bereszynski (Jedrzejcyk 73.), Kiwior, Glik, Cash – Krychowiak (Piatek 83.), Bielik (Szymanski 62.), Frankowski (Kaminski 46.), Swiderski (Skoras 46.), Zielinski – Lewandowski Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz

Argentína: Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Acuna (Tagliafico 59.) – Mac Allister (Almada 83.), de Paul, Fernández (Pezzella 79.) – Di Maria (Paredes 59.), Messi, Álvarez (La. Martinez 79.) Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni


A mérkőzés összefoglalója:

 

A játéknap eredményei:
Ausztrália – Dánia 1-0
Tunézia – Franciaország 1-0
Lengyelország – Argentína 0-2
Szaúd-Arábia – Mexikó 1-2

 

A C-csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore