Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: vereséggel zárt Franciaország, de így is csoportelső! – videóval

Vereséggel zárta a csoportját Franciaország, de a címvédő a jobb gólkülönbségének köszönhetően így is az első helyen jutott tovább a kiesés szakaszba. A második helyen nem kis meglepetésre Ausztrália végzett, az ausztrálok mindössze másodszorra jutottak tovább a csoportkörből, először még 2006-ban sikerült nekik.

(Photo by Elsa/Getty Images)

A mérkőzés 8. percében Tunézia veszélyeztetett először, ráadásul ebből a szituációból gól is lett, azonban les miatt elvették. Egy szélről beadott szabadrúgást követően Ghandri vette be Mandanda hálóját, de az ívelés pillanatában már kissé előrébb állt. A 25. minutumban egy akció során Kingsley Coman nem tudta jól átvenni a labdát, így kissé kisodródott, lövése jócskán célt tévesztett. A 29. percben Laidouni beadása után Slimane fejelt kapura, ráadásul meg is pattant, de Mandanda különösebb nehézség nélkül védett. A 35. minutumban Khazri eresztett meg egy távoli löketet, ám pont oda suhant, ahol Mandanda állt, így hárított a veterán portás. 

A fordulást követően szintén Tunézia kezdett jobban. Az 53. percben Laidouni eresztett meg egy lövést élesebb szögből, a Ferencváros középpályás nem tévedett sokat, ám bölcsebb lett volna talán középre passzolni. Az 58. minutumban sokadik próbálkozásából megszerezte a vezetést Jalel Kadri legénysége. Khazri indult meg a franciák kapuja felé, a rutinos csatárt senki sem tudta megállítani, aki végül gyakorlatilag begurította a labdát Mandanda lába mellett. Az utolsó percekben nagyon nyomott Franciaország, ráadásul a hosszabbításban Griezmann a kapuba bólintott, viszont mint kiderült, a francia támadó az ívelés pillanatában lesen volt, így utólag elvették a gólját. 

Tunézia – Franciaország 1-0 (0-0)
Helyszín:
Education City Stadion (Al Rayyan); Vezette: Matthew Conger (új-zélandi)
Gólszerzők: Khazri (58.) ill.
Sárga lapok:
Kechrida (28.) ill.
Kiállítás: ill.

Tunézia: Dahme – Meriah, Ghandri, Talbi – Kechrida, Skhiri, Laidouni, Maaloul – Slimane (Abdi 83.), Khazri (Jebali 60.), Ben Romdhane (Chaaleli 74.). Szövetségi kapitány: Jalel Kadri.

Franciaország: Mandanda – Disasi, Varane (Saliba 63.), Konaté, Camavinga – Fofana (Griezmann 73.), Tchouameni, Veretout (Rabiot 63.) – Coman (Mbappé 63.), Kolo Muani, Guendouzi (Dembelé 73.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps. 

Videós összefoglaló:

A D-csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

A játéknap végeredményei és további programja:

D-csoport:
Tunézia – Franciaország 1-0
Ausztrália – Dánia 1-0

C-csoport:
20:00 Lengyelország – Argentína (M4 Sport)
20:00 Szaúd-Arábia – Mexikó (Duna World)