Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Ausztrália legyőzte Dániát, így továbbjutott a csoportból! – videóval

Az ausztrál válogatott 1–0-s győzelmet aratott Dániával szemben a világbajnokság D-csoportjának utolsó fordulójában. Graham Arnold együttese ezzel bejutott a kieséses szakaszba, míg a dánok a kvartett utolsó helyén végeztek.

(Photo by Shaun Botterill – FIFA/FIFA via Getty Images)

A mérkőzés első félideje gól nélküli döntetlent hozott, pedig többször is megtörhetett volna a jég: a 11. percben Mathias Jensen dolgoztatta meg az ausztrál kapust, Matt Ryant. Nem sokkal később már Kasper Schmeichelnek kellett védenie a túloldalon, méghozzá Riley McGree lövése során. A kapusok és a védelmek összességénen állták a sarat.

A fordulást követően Matthew Leckie bújt ki a dán védők közül, majd gyönyörűen végig is vitte a támadást: a rutinos támadó a kapu előtt sem hibázott, kulcsfontosságú góljával vezetéshez juttatta hazáját. Dánia ezt követően már nem jegyzett igazán nagy gólhelyzetet, Kasper Hjulmand együttese az első két meccshez hasonlóan csak erőlködött, így maradt az 1–0.

Ausztrália két győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört, amely elégnek bizonyult a továbbjutáshoz. Dánia három mérkőzés alatt csupán egy pontot gyűjtött, a D-csoport utolsó helyén végzett.

Világbajnokság, D-csoport, 3. forduló
Ausztrália – Dánia 1–0 (0-0)
Helyszín: Al Janoub Stadion (Al Wakrah); Játékvezető: Mustapha Gorbal (algériai)
Gólszerző: Leckie (60.)
Sárga lap: Behich (4.), Degenek (57.), ill. Skov (75.)

Ausztrália: Ryan – Degenek, Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Hrustic 89.), Mooy, Irvine, Goodwin (Baccus 46.) – McGree (Wright 74.), Duke (Maclaren 82.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.

Dánia: Schmeichel – Kristensen (Bah 46.), Andersen, Christensen, Maehle (Cornelius 69.) – Höjbjerg – Jensen (Damsgaard 59.), Eriksen – Skov Olsen (Skov 69.), Braithwaite (Dolberg 59.), Lindström. Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.

A találkozó videós összefoglalója:

A játéknap további eredménye és programja:

Tunézia 1–0 Franciaország
20:00 Lengyelország – Argentína (M4 Sport)
20:00 Szaúd-Arábia – Mexikó (Duna World)

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore