Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: hiába nyert Mexikó, drámai kiesés lett a végzete – VIDEÓVAL

Mexikó a siralmas csoportkörös kezdése után ma este még reménykedhetett abban, hogy a szaúdi meglepetéscsapat ellen kiharcolhatja a továbbjutást. Azonban a nyolcaddöntős szereplésre a korábbi produkciók után jobb esélye mutatkozott Hervé Renard eddig szimpatikusan küzdő tanítványainak.

(Photo by Evrim Aydin/Anadolu Agency via Getty Images)

„C” csoport – 3. forduló

A lengyelek elleni gólok nélkül kiszenvedett döntetlen után az izomból játszó Argentína ellen már nem volt esélye a mexikóiaknak. A zöldmezesek csak két góllal (még mindig rúgott nélkül), de nagyon simán kaptak Messiéktől. Eközben Szaúd-Arábia meglepetésre megleckéztette Argentínát, ám múlt szombaton már kikapott a nemzetközileg jóval rutinosabb lengyelektől, akik talán csak egy „Lewandowskival” voltak jobbak.
Így érkeztünk el a mai, szinte megjósolhatatlan kimenetelű mérkőzésig, amelyet Mexikó a csoport utolsó helyéről, míg ellenfele a harmadik helyről várt.

Már az első félidőben helyreállni látszott a világ rendje, és Mexikó a várakozásoknak megfelelően uralta az eseményeket. Igaz, a megszokottnak megfelelő módon meglehetősen erőtlenül, ám még így is veszélyesebben támadott közel-keleti ellenfelénél. Hervé Renard ismét elszántan bíztatta játékosait, de szemmel láthatóan elfáradtak a szaúdiak a csúcsfutball sorozat-terhelésétől. Ez egyértelműen kiütközött a csoportfázis harmadik fordulójára.

A mexikói fölény csupán a második félidőre érett góllá, gólokká. Előbb a Club América támadója, Henry Martin talált be. Majd az 52. percben már kétgólosra növelte az előnyüket, Luis Chaez (Pachuca) által. Ekkor azonban még mindig a másik meccsen már vereségre álló lengyelek álltak jobban, lévén jobb volt a gólkülönbségük.

Mexikó szurkolói hatalmas üdvrivalgásban törtek ki a loszaili lelátón, amikor elterjedt a hír, hogy Argentína már 2-0-ra vezet Lengyelország ellen. Ekkor már csak a fair play táblázat alapján előzte meg az európai együttes a CONCACAF-zóna képviselőjét. És még hátra volt bő huszonöt-harminc perc a szokásos komoly hosszabbításokkal együtt. Ám hiába állt be a hajrában például Raúl Jiménez is, Mexikó már nem tudott többször beköszönni a szaúdi kapuba. Csak leshelyzetből. Nem úgy Szaúd-Arábia. Ugyanis a fehérmezesek Al Dawsari góljával a hajrában szépítettek. Így egy fokkal még magabiztosabbá vált Mexikó kiesése is.

Az eredmények alakulásaként végül mind a két csapat búcsúzott, míg Argentína és Lengyelország továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

Szaúd-Arábia – Mexikó 0-2 (0-0)
Helyszín: Iconic Stadium (Loszail); Vezette: Michael Oliver (angol)
Gólszerző: – ill. Martin (47.), Chávez (52.)
Sárga lap: Al Shehri (28.), Al Hassan (34.), Tambakti (52.), Madu (81.), Al Amri (90+1.), ill. Álvarez (16.)

Szaúd-Arábia: Al Owais – Al Boleahi (Shahrahili, 37.), Tambakti, Al Amri, Al Ghannam (Bahebri, 88.)– Al Dawsari, Abdulhamid, Al Hassan (Madu, 46.), Al Buraikan – Kanno – Al Shehri (Al Oboud, 62.). Szövetségi kapitány: Hervé Renard (francia).
Mexikó: Ochoa – Gallardo, Moreno, Montes, Sánchez (K. Álvarez, 86.) – Chávez, E. Álvarez (Funes Mori, 86.)– Vega (Antuna, 46.), Pineda (Rodríguez, 77.), Lozano – Martín (Jiménez, 77.). Szövetségi kapitány: Gerardo Martino (argentin).

A meccs összefoglalója:

A csoport másik mérkőzésén:
Lengyelország – Argentína 0-2

A „C” csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore