Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: a német legenda nagyon sajnálja Lewandowskit

Ha meglehetősen méltatlan produkcióval is, de végre túlélte a csoportkör a lengyel válogatott, amely 1986. óta először szerepelhet a világbajnokság nyolcaddöntőjében. Ám aligha vár túl sok jó rájuk a címvédő Franciaország elleni mérkőzésen.

(Photo by Pablo Morano/BSR Agency/Getty Images)

A lengyel válogatott egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel teljesítette a csoportkört. A „fehér sasok” határozott védekezéssel, de szinte teljesen esetleges és ötlettelen támadójátékkal tudták túlélni eddigi három mérkőzésüket. A tegnap esti, Argentína elleni találkozó könnyen drámai véget is érhetett volna Czeslaw Michniewicz együttese számára, ám szerencséjükre a dél-amerikaiak kétgólos előnyben behúzták a kéziféket. Így Mexikó hiába győzte le Szaúd-Arábiát, jobb gólkülönbségének köszönhetően Lengyelország jutott be a legjobb tizenhat közé.

A lengyelek szürke játékát kritizálta a FIFA szakértőjeként dolgozó Jürgen Klinsmann is. A korábbi német csatár, majd edző a BBC-nek nyilatkozott:

„Nagyon sajnáltam Robert Lewandowskit támadásban, mert teljesen egyedül volt. A világ egyik legjobb csatára, de Lengyelország csak egyetlen helyzetet teremtett az egész meccsen. Csak arra vártak, hogy lássák, mi történik a másik meccsen, és ez a menedzser döntése volt. Lengyelország semmit sem kockáztatott, csak úgy játszottak, mintha a Mexikó – Szaúd-Arábia meccs alapján számolgatták volna, hogy hány gólt kaphatnak.”

– ekézte a lengyeleket, Klinsmann, aki már okozott botrányt az idei világbajnokság alatt.

2022. december 04.
16:00 Franciaország – Lengyelország (tv: M4 Sport, élő)