Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: a Man. City sztárja pótolhatja Busquets-et! – sajtóhír

Meglepő hírről számolt be a barcelonai székhelyű Sport napilap. Állításuk szerint ugyanis az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández már eldöntötte, hogy a következő idénytől szeretné a kezdőcsapatában tudni a Manchester City csapatkapitányát, Ilkay Gündogant.

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

A német válogatottal a katari világbajnokságtól máris búcsúzó Gündogan ugyan nem fiatal játékos, ám harminckét évesen még mindig két esztendővel ifjabb Sergio Busquets-nél. Igazolja a történet valóság alapját, hogy mindkettőjük szerződése lejáróban van a saját klubjukkal, és a világbajnok spanyolországi középpályás már régóta lejmenetbe van a formáját illetően.

Igaz, fontos megjegyezni, hogy Gündogan sokkal több támadó-feladatot lát el a Cityben, mint Busquets a Barcelonában. A török származású, de német válogatott karmester inkább az akciók felépítésében lát el fontos munkát, míg katalán kollégája a védő vonal előtt munkálkodott egész eddigi pályafutása során. Ám a Sport mégis egyfajta utódlásról beszél Xavi elképzelését tekintve.

Gündogan 2016-ban érkezett a Manchester Cityhez, akik 27 millió eurót fizettek érte a Borussia Dortmundnak. Pep Guardiola egyik nagy kedvence a mostani szezonban huszonhat tétmeccsen négy gólt és két gólpasszt ért el.