Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Deschamps nem gondol a tavalyi Eb-nyolcaddöntőre

Vasárnap délután a címvédő francia válogatott a lengyelek ellen lép pályára a világbajnokság nyolcaddöntőjében…

(Photo by Evrim Aydın/Anadolu Agency via Getty Images)

A lengyelek bizakodó várakozásai mellett természetesen a címvédő francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps is fogadkozott a találkozó előtt:

“Nem beszélünk a múltkor, nem gondolunk a tavalyi Eb-nyolcaddöntős kiesére. Azt viszont tudom, hogy egyik játékos sem akarja átélni, amit tavaly az Eb-n. Minden csapat erős és felkészült, senki sem véletlenül van itt a vébén. Hogy lesznek-e változások a kezdőben? Tamás apostolhoz hasonlóan én is csak azt hiszem el, amit látok. Nem azért vagyok itt, hogy jóslásokba bocsátkozzak.”

A kapitány a lengyel csapatból természetesen Robert Lewandowskit, a Barcelona támadóját emelte ki külön, de több játékosról is jó véleményen van:

“A világ egyik legjobb csatára, nagyon veszélyes a tizenhatoson belül  .Minél kevesebb helyet kell hagynunk neki. Intelligens és technikás támadó, ráadásul remekül használja a testi erejét. Nem téveszthet meg minket, hogy a csoportkörben nem volt sok helyzete, neki elég egy lehetőség, és máris gólt szerez. De nemcsak rá kell figyelnünk, sok kiváló játékosa van még Lengyelországnak. Való igaz, a csoportkörben sokat kellett védekezniük, s remekül meg is oldották, ám nem csak ahhoz értenek. Robert Lewandowskin kívül is sok tapasztalt játékosuk van, mint Wojciech Szczesny, Kamil Glik, Grzegorz Krychowiak, Piotr Zielinski vagy Kamil Grosicki, mellettük pedig ott vannak az ígéretes fiatalok. Tiszteljük a lengyeleket, óvatosnak kell lennünk.”

A francia-lengyel összecsapást vasárnap 16 órától rendezik Katarban.