Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Robert Lewandowski: “nem zárom ki annak az esélyét, hogy ott leszek a 2026-os világbajnokságon”!

Tegnap ért véget a lengyel válogatott számára a katari labdarúgó-világbajnokság, de Robert Lewandowski már a következő nagy világeseményre gondol, amin még szeretne ott lenni hazája színeiben.

(Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, Lengyelország számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután 3:1-re kikaptak a címvédő francia válogatottól. Az esetet követően sokakban felmerült a kérdés, hogy meddig láthatjuk még címeres mezben a lengyelek gólzsákját, Robert Lewandowskit, aki jelenleg 34 éves. A Barcelona csatára a 2026-os világbajnokság idején már közel lesz a 38-hoz, ennek ellenére nem zárkózott el attól, hogy akár még ő is ott lehet a válogatottal a tornán, amit az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó rendez:

Fizikálisan jelenleg úgy érzem, hogy készen állok egy újabb világbajnokságra. Ugyanakkor számtalan dolog befolyásolhat egy ilyen döntést, minden, ami a játékra és a vágyaidra is hatással van. Mindezek fényében kell majd eldöntenem, hogy akkor még fogok-e a válogatottban szerepelni vagy sem, de jelenleg nem zárkózom el a lehetőségtől.

A lengyel válogatott számára a következő nagy feladat a 2024-es Európa-bajnokságra való kvalifikáció, aminek a küzdelmeit márciusban Csehország ellen kezdik meg.