Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Kylian Mbappé duplázott, simán jutottak tovább a franciák! – videóval

Kylian Mbappé vezérletével jutott tovább Franciaország a negyeddöntőbe, a PSG támadója duplázott, rajta kívül még Olivier Giroud talált be a franciák oldaláról, aki megdöntötte Thierry Henry rekordját. A lengyelek a hosszabbításban tudtak szépíteni Robert Lewandowski büntetőjével.

(Photo by Francois Nel/Getty Images)

A mérkőzés 13. percében Tchouameni eresztett meg egy távoli lövést, Szczesny azonban résen volt és hárítani tudott. A 18. minutumban Dembelé próbálkozott, ám a lövése középre ment, így a lengyelek kapusának nem okozott gondot a hárítása. A találkozó első igazán nagy helyzetét a 30. percben láthattuk. Dembelé passzolt középre, a hosszún Giroud bevetődve érkezett, viszont a veterán csatár nem talált a hálóba. A 42. minutumban Lengyelország állt közel a vezetés megszerzéséhez, Zielinski löketét Lloris hárította bravúrral, majd a kipattanót követően kétszer is blokkoltak a védők. A 44. percben viszont megtört a gólcsend, Mbappé ugratta ki remek ütemben Olivier Giroud, aki ezúttal nem hibázott. 

A fordulás után szintén Franciaország veszélyeztetett először, az 56. minutumban Mbappé eresztett meg egy lövést, ami ráadásul megpattant az egyik lengyel védőn, a labda éppen csak elkerülte a kaput. Az 58. percben Giroud ollózott gólt, ám Varane előtte ütközött Szczesnyvel, így elvették tőle. A 74. minutumban növelték előnyüket a franciák, Dembelé passzolt Mbappéhoz, aki kicsit igazított a labdán, majd a rövid felsőbe lőtt. A 90+1. percben újra Kylian Mbappét ünnepelhették a társak, a klasszis támadó ezúttal Marcus Thuram átadását követően a hosszú felsőbe bombázott. A hosszabbításban szépíteni tudtak a lengyelek. Upamecano kezezése után tizenegyest kaptak a lengyelek, amit először Robert Lewandowski kihagyott, azonban Lloris elmozdult a vonalról, így újra rúgatták, másodszorra már nem hibázott a lengyel klasszis. 

Franciaország – Lengyelország 3-1 (1-0)
Helyszín:
Al Thumama Stadion (Doha); Vezette: Jesús Valenzuela (venezuelai)
Gólszerzők: Giroud (44.), Mbappé (74.), Mbappé (90+1.) ill. Lewandowski (90+9., büntető)
Sárga lapok: Tchouameni (32.) ill. Bereszynski (47.)
Kiállítás: ill.

Franciaország: Lloris – Koundé (Disasi 90+2.), Varane, Upamecano, Hernández – Tchouameni (Fofana 66.), Rabiot – Dembelé (Coman 76.), Griezmann, Mbappé – Giroud (Thuram 76.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Lengyelország: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior (Bednarek 87.), Bereszynski – Krychowiak (Bielik 71.) – Kaminski (Zalewski 71.), Zielinski, Szymanski (Milik 64.), Frankowski (Grosincki 87.) – Lewandowski. Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz

Videós összefoglaló:

A játéknap további programja:

20:00 Anglia – Szenegál (M4 Sport)