Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Cristiano Ronaldo kikerülhet a portugál keretből

Miután a Manchester Unitednél kiharcolta a szerződése felbontását, a világbajnokságon szereplő portugál válogatottnál is ízzik a levegő a csapat letűnt klasszisa körül…

(Photo by Pablo Morano/BSR Agency/Getty Images)

A portugál válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos nemtetszését fejezte ki azt illetően, hogy Cristiano Ronaldo a háta mögött többször is indulatosan beszélt róla a mellőzése okán, ugyanis a 37 éves játékost minden csoportmeccsen lecserélte:

“A pályán és utána a kispadon sem hallottam semmit tőle, aztán láttam a videókat. Nagyon nem tetszik ez a viselkedés, de ezt az öltözőn belül beszéljük majd meg, és nem szeretnénk a sajtót belevonni.”

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz Ronaldo büntetése, de a legnagyobb portugál lap, az A Bola hétfői számában arról írt, hogy a Manchester Unitedtől a vb előtt viharos körülmények között távozó támadónak nem lenne helye a portugál csapatban sem. Ilyen híreket természetesen már a torna előtt is szép számmal lehetett olvasni, minderre pedig a viselkedése és a játéka is rátett egy lapáttal: CR-t több szaklap is a világbajnokság csoportkörének leggyengébb 11-ébe jelölte. Egyetlen gólját tizenegyesből szerezte a Ghána elleni találkozón.

A portugál válogatott kedd este Svájc ellen lép pályára a világbajnokság nyolcaddöntőjében.