Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: bombameglepetés! Búcsúzik Spanyolország! – videóval

Borult a papírforma a nyolcaddöntők folyamán, Spanyolország 0 értékesített büntetővel esett ki a tizenegyespárbajt követően!

(Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

A nyolcaddöntők utolsó játéknapjához érve sokan feltették a kérdést, miszerint borulni fog-e az eddigi papírforma, vagy Spanyolország és Portugália is könnyedén tovább jut a legjobb nyolc közé? A válaszra pedig Marokkó adta a választ, aki méltó ellenfelévé vált a spanyoloknak.

Az első félidő folyamán a felek puhatolóztak, a labda ugyan járt, de a kezdeményezést Spanyolország inkább a marokkói játékosokra bízta, míg azok megpróbáltak élni a lehetőséggel, de nem voltak elég élesek. Az eddig brillírozó spanyol támadósor látványosan megizzadt Hakimiék védelmével, Marokkó kőkemény védekezést mutatott be, meglehetősen veszélyes kontrákkal fűszerezve.

A második etapban Marokkó ragaszkodott az eddig tökéletesen bevált taktikához, míg Spanyolország ugyan rákapcsolt, de nem tudott mire menni a kőkemény védekezéssel szemben. A spanyolok hamarabb léptek, Alvaro Morata és Carlos Soler is a pályára lépett, míg a 82. percben Marokkó mondhatni sort cserélt, hiszen négy friss játékos is beállt a várható hosszabbításra felkészülve.

Spanyolország ekkor már bőséges mezőnyfölényt tudott felmutatni, azonban ez is kevésnek bizonyult, Marokkó védelme továbbra is remekelt a frissen beálló spanyol támadók ellen, így kiharcolva a hosszabbítást.

A hosszabbítás folyamán Marokkó két alkalommal is ziccerbe került a kontráinak köszönhetően, azonban a támadók hibáztak, csak úgy mint a spanyol támadók, akik ekkor is mezőnyfölényben alakították ki egymás után a helyzeteiket.

A büntetőpárbajban pedig eljött a dráma, a spanyolok egy darab tizenegyest sem tudtak értékesíteni, így 3-0-ás összesítéssel búcsúzva a 2022-es vb-től.

Marokkó – Spanyolország 0-0 (0-0) büntetőket követően: 3-0
Helyszín: 
Education City Stadium (Al Rayyan) Vezette: Rapallini F.
Gólszerzők: – ill.
Kiállítás: -ill.-

Marokkó: Yassine Bounou, Romain Saïss, Nayef Aguerd (Jawad El Yamiq), Noussair Mazraoui (Yahya Attiyat-Allah), Achraf Hakimi, Sofyan Amrabat, Selim Amallah (Walid Cheddira), Azzedine Ounahi (Badr Benoun), Youssef En-Nesyri (Abdelhamid Sabiri), Sofiane Boufal (Abde Ezzalzouli), Hakim Ziyech.

Spanyolország: Unai Simón, Aymeric Laporte, Rodri, Jordi Alba (Alejandro Balde), Marcos Llorente, Sergio Busquets, Pedri, Gavi (Carlos Soler), Marco Asensio (Álvaro Morata), Dani Olmo (Ansu Fati), Ferran Torres (Nico Williams) (Pablo Sarabia).

A játéknap további mérkőzései:

Marokkó – Spanyolország 0-0, büntetők után: 3-0
Portugália – Svájc – 20:00 M4 Sport