Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: a spanyolok hiába gyakorolták a tizenegyeseket, mindhármat kihagyták – videóval

Marokkó tizenegyesrúgásokkal búcsúztatta Spanyolországot a világbajnokság nyolcaddöntőjében, így a hispánok az egymást követő második vb-n estek ki a legjobb 16 között tizenegyesekkel…

(Photo by Pablo Morano/BSR Agency/Getty Images)

spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique vállalta a felelősséget a döntései miatt.

Eközben a goal.com egy írásban arra hívta fel a figyelmet, hogy a kapitány még a torna előtt írásba adta játékosainak, hogy úgy érkezzenek meg a világbajnokságra, hogy legalább ezer tizenegyest elvégeztek gyakorlásként.

“Több mint egy éve, az egyik edzőtáborunk alatt kértem meg őket, úgy érkezzenek meg majd a tornára, hogy gyakorlásként legalább ezer tizenegyest elvégeztek” – mondta korábban Luis Enrique.

Miután a spanyolok első három lövője mind hibázott, felmerül a gyanú, hogy eleget tettek a kapitány kérésének, de az is igaz, hogy hiába végeznek el ezer tizenegyest edzéseken, egy vb-mérkőzés izgalmat lehetetlen tréningen szimulálni.

Spanyolországban a korai búcsú miatt természetesen a többség a kapitány mielőbbi menesztését sürgeti, a legtöbben a munkanélküli Marcelinót szereztnék látni, aki korábban többek közt a Sevillát, a Villarrealt, a Valenciát és az Athletic Clubot irányította.