Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntöttek a német szövetségi kapitány sorsáról – HIVATALOS

A német sajtó szerint komolyan veszélybe került a szövetségi kapitány posztja a német válogatott élén, a szövetségnél szerdán válságértekezletet tartottak…

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

A német labdarúgó-szövetség a szerdai tanácskozást követően úgy döntött, hogy a világbajnokság csoportkörét követő kiesés ellenére Hans-Dieter Flick tovább folytathatja munkáját a szövetségi kapitány posztján.

“Mindannyiunk meggyőződése, hogy a hazánkban rendezendő 2024-es Európa-bajnokság nagy lehetőség a német futballnak. Célunk, hogy a tornát sikerre vigyük. Teljes a bizalmunk Hansi Flickben, hogy a csapatával együtt képes megbirkózni ezzel a kihívással” – fogalmazott Bernd Neuendorf, a német labdarúgó-szövetség elnöke.

“A válogatott edzőivel együtt jómagam is optimistán várjuk az Európa-bajnokságot. Csapatként sokkal többet nyújthatunk a Katarban látottnál. Nagy lehetőséget szalasztottunk el, de tanulunk belőle. Bernd Neuendorffal és Aki Watzkéval hiszünk a közös munkában. Szeretnénk, ha egész Németország a nemzeti csapat mögé állna a 2024-es Eb-n” – jegyezte meg Flick.

A 2014-es világbajnok németek az utóbbi két vb-n még a csoportkörből sem tudtak továbbjutni. A következő Európa-bajnokságnak másfél év múlva Németország adhat otthont.