Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: a német válogatott szövetségi kapitányának is veszélyben a helye – sajtóhír

Az igazgató menesztése után a német sajtó szerint könnyen elképzelhető, hogy hamarosan a német válogatott szövetségi kapitányi posztján is váltás mehet végbe…

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

A Kicker információi szerint Oliver Bierhoff igazgató mellett könnyen lehet, hogy a szövetségi kapitány, Hans-Dieter Flick is menesztésre kerülhet azt követően, hogy a német válogatott nem jutott tovább a világbajnokság csoportköréből.

A német lap konkrétan a munkanélküli Thomas Tuchel emlegeti Flick lehetséges utódjaként. A korábban a Bayern Münchent irányító 57 éves szakembert még csak tavaly nyáron az Eb után nevezték ki a válogatott élére, Flick mindössze 19 mérkőzésen vezette a német válogatottat, ez a világbajnokság volt az első és eddigi egyetlen világversenye a Nationalelf kispadján. Mindenképpen váratlan lenne, ha máris lapátra tennék egy rosszul sikerült torna utána, de úgy tűnik, hogy ez is benne van a pakliban.

A Kicker szerint az igazgatói posztra is felmerült néhány jelölt, például a Hertha BSC jelenlegi sportigazgatója, Fredi Bobic és a korábban a Manchester Unitednél dolgozó, jelenleg az osztrák válogatottat irányító Ralf Rangnick, míg a Borussia Dortmundnál alkalmazásban álló Matthias Sammer tanácsadóként vállalhat szerepet.

Egész biztos, hogy változások lesznek a 2024-es hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt a német válogatottnál, a kérdés már csak az, hogy hány poszton és kikkel próbálnak majd megújulni.