Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték a spanyol válogatott új szövetségi kapitányát – HIVATALOS

Luis Enrique menesztése után a spanyol szövetség csütörtök délután kijelölte a spanyol válogatott új szövetségi kapitányát…

A spanyol szövetség megerősítette, hogy a továbbiakban az eddig az U21-es válogatottat irányító Luis de la Fuente fogja betölteni a felnőtt válogatott megüresedett szövetségi kapitányi posztját.

A hivatalos közleményben azt írják, hogy José Francisco Molina sportigazgató jelentést adott át a szövetség elnökének, Luis Rubialesnek, amelyben azt javasolja, hogy az eddigi U21-es trénert válasszák a továbbiakban a felnőtt válogatott élére. A kinevezés hivatalos megerősítését követően jövő hétfőn kerülhet sor De La Fuente hivatalos bemutatására.

Az újonnan kinevezett 61 esztendős szakember eddigi edzői pályafutása során kizárólag alacsonyabb osztályú csapatokat irányított, 2013 óta különböző korosztályos válogatottak edzője volt. De La Fuente az U19-es, az U21-es és az U21-as nemzeti együttest is vezette az évek alatt. Egy alkalommal pedig már a felnőtt válogatottat is irányította beugróként Luis Enrique koronavírus-fertőzése idején.

A spanyolok úgy tervezik, hogy De La Fuente a 2024-es Európa-bajnokság végéig fogja irányítani a nemzeti együttest.