Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: döntöttek a spanyol szövetségi kapitány sorsáról – HIVATALOS

Marokkó tizenegyesrúgásokkal búcsúztatta Spanyolországot a világbajnokság nyolcaddöntőjében, így a hispánok az egymást követő második vb-n estek ki a legjobb 16 között tizenegyesekkel…

(Photo by Liu Lu/VCG via Getty Images)

A spanyol labdarúgó-szövetség a csütörtöki napon adott tájékoztatást arról, hogy leváltja az eddigi szövetségi kapitányt, Luis Enriquét a posztjáról.

Az 52 éves szakember 2018 szeptemberében ült le először a spanyol kispadra, egy Angliában 2-1-re megnyert Nemzetek Ligája-csoportmeccsen mutatkozott be. 2019 márciusában mindössze hat meccs után személyes okok miatt távozott állásából, ám még az év szeptemberében visszatért. Luis Enrique a két időszakot egybevéve 45 meccsen irányította a spanyol nemzeti csapatot, ezalatt a csapat 25 mérkőzést nyert meg 11 döntetlen és 9 vereség mellett. A vb-kudarc előtt a Nemzetek Ligájában két kiírásban is a négyesdöntőbe vezette a spanyolokat, míg a legutóbbi Európa-bajnokságon az elődöntőig juttatta.

“Minden felelősség az enyém, én választottam az első három lövőt a tizenegyespárbajban, a többit a játékosok döntötték el, de már odáig nem értünk el. Bunu remek kapus, ezt megmutatta most is. Gratulálok Marokkónak, sajnálom a szurkolóinkat” – mondta Luis Enrique még a kiesést követően.

“A szövetség sok szerencsét kíván Luis Enrique-nek és csapatának a jövőbeni szakmai projektjeikhez. Az edző kivívta a válogatottban dolgozó munkatársai és az egész szövetség szeretetét és csodálatát, amely mindig is az otthona lesz” – közölte a spanyol szövetség.

A spanyol sajtóban több lehetséges utód neve is felmerült a közelmúltban.