Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kolumbia: tizenegyesrúgásokkal hódította el a történelmi bajnoki címet a Pereira – videóval

kolumbiai bajnokság (Primera A) 2022-es Clausurájában csütörtökre virradóra rendezték meg a playoff-döntő visszavágóját…

Az első mérkőzés 1-1-es döntetlenje után a Deportivo Pereira és az Independiente Medellín másodszor sem bírt egymással, a 0-0-s döntetlen után tizenegyesrúgásokkal dőlt el a bajnoki cím a visszavágót hazai környezetben játszó kiscsapat javára. A rendes játékidőben a Pereira jóval többet veszélyeztett, azonban nem tudták eldönteni a 90 perc alatt a találkozó sorsát. A mérkőzés végig feszült hangulatban telt, a játékvezető mindkét félidőben két-két sárga lapot osztott ki csapatonként, így összesen nyolc figyelmeztetéssel zárult a meccs. A tizenegyespárbajban az első három kísérlet nem járt sikerrel, az Independiente kétszer is hibázott, a hazaiak azonban csak egyszer, és mivel a többi kísérletből gól született, a Pereira végig vitte az előnyt és megnyerte a bajnokságot.

Az első osztályba 2020-ban visszatérő Deportivo Pereira története során először nyerte meg az országos bajnokságot.

Kolumbiai bajnokság, playoff, döntő, visszavágó:
Deportivo Pereira – Independiente Medellín 0-0 (0-0) – tizenegyesekkel: 4-3
Bajnok:
a Deportivo Pereira 1-1-es összesítés után tizenegyesekkel
Gólszerzők: ill.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!