Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: először kapott ki a Barcelona és a Juventus is – videóval

A női Bajnokok Ligája 2022-2023-as kiírásának csoportkörében szerda este a negyedik forduló vette kezdetét négy mérkőzéssel…

(Photo by Franz Kirchmayr/SEPA.Media /Getty Images)

A C csoport rangadóján az esélyesebb Arsenal hazai környezetben 1-0-ra felülmúlt a Juventust a holland Vivianne Miedema első félidei találatával, így az “ágyúsok” tíz ponttal továbbra is vezetik a csoportot, míg a torinóiak első vereségüket szenvedték el a sorozatban. A címvédő Olympique Lyon a “halálcsoport” leggyengébb csapatát másodszor is magabiztosan legyőzte, így a két forduló után még csak egypontos francia együttes hét egységével megelőzi a Juvét a második helyen. A Zürich elleni 4-0-s hazai sikerből a második félidőben Melvine Malard két góllal vette ki a részét, a másik két találatnál pedig gólpasszt adott.

C csoport:

Olympique Lyon – Zürich 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Horan (14.), Malard (65., 79.), Cascarino (90+4.), ill.

 

Arsenal – Juventus 1-0 (1-0)
Gólszerző: Midema (17.), ill.

 

A csoport aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore

Eközben a másik szerdai csoport rangadóján a Bayern München jókora meglepetésre vissza tudott vágni a Barcelonának és hazai pályán 3-1-re legyőzte az előző sorozatban döntőt játszó katalán alakulatot. A bajorok Klara Bühl és Lina Magull találataival már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, majd a második játékrész derekánál Lea Schüller a harmadik góllal végképp padlóra küldte a Barcát, melynek innentől kezdve már csak egy becsületgólra futotta erejéből a brazil Geyse jóvoltából. A két csapat így kilenc-kilenc ponttal áll a csoport élén, de mivel az előző fordulóban a Barca 3-0-ra győzött, így jobb egymás elleni eredménye révén továbbra is ők állnak jobban. A Benfica a papírformának megfelelően másodszor is legyőzte a Rosengardot, az idegenbeli 3-1-es sikerhez a kanadai Cloe Lacasse két góllal járult hozzá.

D csoport:

Bayern München – Barcelona 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Bühl (4.), Magull (10.), Schüller (60.), ill. Geyse (65.)

 

Rosengard – Benfica 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Schough (30.), ill. Lacasse (37., 40.), Raysla (47.)

 

A csoport aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore