Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: újabb alapemberét vesztette el az argentin válogatott

A Hollandia elleni nyolcaddöntőre készülő argentin válogatottat nemrégiben egy újabb sérülés sújtotta…

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Az argentin válogatott meghatározó játékosa, Rodrigo De Paul szerdán a combizom-sérülése miatt a társaitól külön tréningezett és erősen kérdésessé vált a szereplése a pénteki negyeddöntőben.

Az Atlético Madrid középpályása bár megerősítette, hogy jól van, valószínűleg nem fognak indokolatlan kockázatot vállalni a szerepeltetésével. De Paul a középpálya motorja, a világbajnokságon eddig a legtöbbet futotta a válogatottból, több mint 44 kilométert. Ráadásul Emiliano Martínez, Nicolás Otamendi és Lionel Messi mellett minden egyes mérkőzést végig a pályán töltött.

Mint ismeretes, az Albiceleste az ausztrálok elleni nyolcaddöntőben nem számíthatott Ángel Di María játékára sem, akinek a visszatérése továbbra sem biztos, de remélik, hogy bevethető lesz a hollandok ellen. Pozitívum, hogy az elmúlt napokban már a társaival együtt tréningezett.

Amennyiben De Paul valóban nem játszhat, a legvalószínűbb az lehet, hogy Leandro Paredes kap szerepet a helyén, és egészíti ki a középpályán Alexis Mac Allistert és Enzo Fernándezt. Továbbá még Exequiel Palacios vagy Guido Rodríguez bevetése lehet opció.

Az argentinok Hollandia elleni negyeddöntőjét péntek este 20 órától rendezik.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!