Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Esktraklasa: célba érhet az új lengyel csodacsapat – KÖRKÉP

A világbajnokság miatt világszerte szünetelnek az első osztályú bajnokságok, így a lengyel bajnokság (Ekstraklasa) 2022-2023-as idénye is téli szünetre vonult…

(Photo by Foto Olimpik/NurPhoto via Getty Images)

A lengyel bajnokság (Ekstraklasa) aktuális idényének derekánál tartunk, 17 forduló után pedig a Raków Czestochowa masszív, kilencpontos előnnyel vezeti a mezőnyt. A sziléziai csapat 2019-ben jutott fel először a lengyel első osztályba, az előző két idényben egyaránt a második helyen végzett, miközben mindkétszer megnyerte a Lengyel Kupát. Idén még többre vágynak, nem titkoltan az ország új meghatározó csapata szeretné megszerezni története első bajnoki címét, melyhez a legjobb úton haladnak. Az éllovas 13 győzelem mellett mindössze két-két döntetlent és vereséget regisztrál.

A második helyezett Legia Varsó kilenc pont lemaradásból követi a lisatvezetőt, míg a dobogó harmadik fokát Widzew Lódz foglalja el azonos pontszámmal a tavaly sokáig a bajnoki címért is harcban álló Pogon Szczecin gárdájával. Őket követi egy-egy pont hátrányból a Wisla Plock és a tavalyi bajnok Lech Poznan, míg némi meglepetésre a Górnik Zabrze és a Lechia Gdansk csak a mezőny második felében helyezkedik el.

Az utolsó bennmaradó helyet a Zaglebie Lubin foglaja el, míg jelen állás szerint a Piast Gliwice, a Korona Kielce és a Miedz Legnica esne ki a lengyel élvonalból.

A bajnokság január végén tér vissza a 18. forduló mérkőzéseivel.

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore