Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: lengyel védő a kívánságlista élén! – sajtóhír

A Gazzetta dello Sport híre szerint jövő nyáron a védelmének megfiatalítását szeretné elérni az olasz rekordbajnok Juventus csapata. A torinóiak állítólag a Spezia világbajnokságot is megjárt védőjét, Jakub Kiwiort vásárolnák meg.

(Photo by Tom Weller/picture alliance via Getty Images)

A 22 esztendős Kiwior alapembere volt annak a lengyel válogatottnak, amely a nyolcaddöntőbe jutott a katari világbajnokságon. A korábban a belga Anderlechtnél nevelkedett középső védő 2021-ben érkezett a Serie A-ba, amikor a Spezia szerény 2,2 millió eurót fizetett a szlovák MSK Zilina együttesének érte. A liguriai kiscsapat akkor nagyon előrelátóan egészen 2025-ig érvényes szerződést kötött a tehetséges játékossal.

Mindez pedig most roppant kifizetődő lehet. A Gazzetta dello Sport szerint ugyanis a Juventus kész arra, hogy Kiwior legyen szükség esetén Bremer társa a védelem közepén, mintegy leváltva az egyre öregebb és sérülékenyebb Leonardo Bonuccit. A lap egyenesen arról ír, hogy az erkölcsi válságban lévő Juve talán legfontosabb 2023-as érkezője lehet a lengyel kiszemelt.