Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: a címvédő Lyon idegenben győzte le az Arsenalt – KÖRKÉP

A női Bajnokok Ligája 2022-2023-as kiírásának csoportkörében csütörtök este az ötödik forduló vette kezdetét négy mérkőzéssel…

(Photo by Gaspafotos/MB Media/Getty Images)

A csütörtöki játéknap legnagyobb rangadóján a címvédő Olympique Lyon házon kívül múlta felül 1-0-ra az eddig veretlen Arsenalt, így a csoportkör utolsó fordulója előtt mindkét csapat 10-10 pontos. Talán még a vereségnél is nagyobb veszteség az “ágyúsok” számára, hogy úgy néz ki, Vivianne Miedemát térdszalag-szakadás miatt hosszabb időre elvesztették. Egyelőre még egyik csapat sem jutott tovább, ugyanis a harmadik helyezett Juventus a mesternégyesig jutó Cristiana Girelli vezényletével 5-0-s győzelmet aratott a Zürich ellen. A torinóiak nyolc ponttal követik a két éllovast, az utolsó fordulóban pedig a Lyon otthonába látogatnak.

C csoport:

Arsenal – Olympique Lyon 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Leonhardsen-Maanum (45+2. – öngól)

 

Juventus – Zürich 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Girelli (2., 45., 57., 59. – a másodikat és a negyediket büntetőből), Beerensteyn (25.), ill.
Kiállítva:ill. Pando (84.)

 

A csoport aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore

A D csoport két mérkőzésén fölényes idegenbeli győzelmeket arattak a favoritok, ezzel mindketten biztosították a továbbjutást. A Barcelona 6-2-es sikert ért el a Benfica vendégeként, amely két büntetőt is hibázott, a katalánok soraiból öt különböző játékos volt eredményes egy öngól mellett. Eközben a Bayern München a nullapontos Rosengard vendégeként diadalmaskodott 4-0-ra, ugyancsak a második félidőben padlóra küldve az ellenfelét. A Bayern és a Barca már biztosan továbbjutott, az utolsó fordulóban dőlhet el köztük a csoportelsőség, ha mindkét csapat hozza a kötelezőket, akkor a katalánok végeznek az élen.

D csoport:

Benfica – Barcelona 2-6 (0-2)
Gólszerzők: J. Silva (62.), Lacasse (81.), ill. Paredes (8.), Pina (45+2.), Bonmati (48.), Crnogorevic (58.), Seica (80. – öngól), Caldentey (90+1.)

 

Rosengard – Bayern München 0-4 (0-1)
Gólszerzők:ill. Tainara (38.), Lohmann (66.), Stanway (73.), Landenberger (90.)

 

A csoport aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore