Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: tevenifluenza-járvány, már hárman betegek a vb-döntős franciáknál – sajtóhír

Nem éppen zökkenőmentes a címvédő francia válogatott felkészülése a világbajnoki döntőre, a csapatból többen is megbetegedéssel küzdenek…

(Photo by Mohammed Dabbous/Anadolu Agency via Getty Images)

A francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps megerősítette, hogy Dayot Upamecano és Adrien Rabiot után Kinglsey Coman is influenzaszerű megbetegedést produkált. Egyik játékos sem lépett pályára a Marokkó elleni elődöntőben.

“Még mindig mennek a légkondik, hiába csökkent a hőmérséklet. Néhányan influenzaszerű tüneteket tapasztaltunk, vigyáztunk rá, hogy ne terjedjen” – mondta a szövetségi kapitány, majd hozzátette, Upamecano már az Anglia elleni mérkőzés után rosszul érezte magát. Arról is beszélt, minden szükséges óvintézkedést megtesznek, hogy ne terjedjen tovább a vírus.

Nemzetközi sajtóértesülések szerint a játékosok a teveinfluenza elnevezésű betegséget kapták el, ami a Közel-Keleten őshonos. Egyaránt veszélyes emberre és állatra, a nevét pedig onnan kapta, hogy a tevékről terjedhet át elsősorban az emberre. Míg egyesek nem mutattak tüneteket, másoknál láz, köhögés, hányás és szédülés is előfordult. Komolyabb esetek is előfordultak, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint a fertőzöttek egyharmada bele is bal a betegségbe.

Franciaország vasárnap 16 órától Argentína ellen vívja a katari világbajnokság fináléját.