Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: ez volt minden idők legjobb világbajnoksága a FIFA szerint

Az idei labdarúgó-világbajnokság a helyszín és az időpont, valamint a minősége miatt is rengeteg kritikával szembesült…

(Photo by Robert Michael/picture alliance via Getty Images)

Ennek ellenére a FIFA elnöke, Gianni Infantino természetesen úgy gondolja, hogy ez volt minden idők legjobb világbajnoksága:

“Köszönetet kell mondanunk minden résztvevőnek, a katari államtól az utolsó önkéntesig, hogy lebonyolították minden idők legjobb labdarúgó-világbajnokságát. A mérkőzéseket remek hangulatban, rendbontások nélkül játszották le. A futball minden tekintetben globális sportág lett, hiszen Marokkó révén először láthattunk afrikai csapatot a legjobb négy között, emellett a futballtörténelem során először vezetett nő – Stéphanie Frappart – világbajnoki mérkőzést.”

A svájci sportvezető a 2026-os vb lebonyolításáról is beszélt, elárta, hogy az eredeti tervekkel szemben valószínűleg a 48 csapatos mezőnyt mégsem 16 háromcsapatos csoportra osztanák, hanem négytagú csoportok lennének.

“A mostani négycsapatos csoportkör fantasztikusan sikerült, az utolsó mérkőzések utolsó percéig nem tudhattuk, kik lesznek a továbbjutók. Ismét át kell beszélnünk a lebonyolítás kérdését. Ez a téma biztosan napirenden lesz a következő ülésünkön” – tette hozzá a szervezet vezetője.

Az idei világbajnokságból már csak a bronzmérkőzés és a döntő van hátra. Előbbit szombaton Horvátország és Marokkó, utóbbit vasárnap Argentína és Franciaország vívja egymással.