Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: az argentinok kapusa szerint nem hibázhatnak a franciák ellen

Az argentin válogatott a vasárnapi világbajnoki döntőre készül, melyet a címvédő Franciaország ellen vívhat Katarban…

(Photo by Mohamed Farag/Getty Images)

Az argentin válogatott kapusa, Emiliano Martínez izgatottan, ugyanakkor letisztultan, nyugalmat sugározva várja a világbajnoki döntőt:

“Tavaly a Copán Brazíliában a favorit Brazília volt, ma pedig azt mondják, Franciaország az esélyes. Nem akarok vitába szállni, sokan gyengébbnek tartják a dél-amerikai labdarúgást az európaival szemben, de mivel ritkán játszunk egymás ellen, ezt nehéz megítélni. Senkinél nem érezzük magunkat alsóbbrendűnek. Ráadásul ilyen csodálatos közönség előtt olyan, mintha minden meccsünket hazai pályán játszanánk.”

“A világbajnok ellen fogunk játszani, a legjobb játékunk fog kelleni a döntőben. Úgy gondolom, hogy nagyon egyben van a csapat, lehet esélyünk a győzelemre, de minimális hibaszázalékkal dolgozhatunk. A sikerhez végig hideg fejjel, nyugodtan kell játszanunk, irányítani szeretnénk a mérkőzést” – folytatta gondolatait.

Lionel Messi teljesítményével kapcsolatban elmesélte: “Fantasztikus volt a Copa Américán, és most talán még annál is jobban játszik. Nyilván nagy hasznára van a csapatnak, boldog és élvezi a játékot. Előnyt jelent, hogy nálunk játszik a világ legjobbja. Biztos vagyok benne, hogy örül, hogy ennek csapatnak a részese lehet, ahogyan ezzel mindannyian így vagyunk.”

“Borzalmasan nehéz úton jutottam el idáig. 12 évesen kerültem az Independientéhez, 17 évesen az Arsenalhoz, sokáig nem ismertek hazámban annyira, mint szerettem volna, de örülök, hogy ez már nem így van” – tette hozzá saját magával kapcsolatban.

Az argentin válogatott vasárnap 16 órától Franciaország ellen játszhatja a világbajnokság döntőjét.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!