Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2028: az UEFA figyelmeztette a birt pályázókat

Szigetországi sajtóhírek szerint az UEFA nincsen megelégedve az Egyesült Királyság-Írország 2028-as Európa-bajnoki pályázatban vállalt garanciák hiányával…

(Photo by Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)

A The Times értesülései szerint az UEFA figyelmeztette az Egyesült Királyság-Írország 2028-as Európa-bajnokság pályázatának vezetőit, hogy a szervezet egyre frusztráltabb a rendezéssel kapcsolatos egyes garanciák hiányát illetően, beleértve a rendfenntartással, repülőterekkel, adómentességgel, és a Tottenham Hotspur stadion névjogával kapcsolatos garanciákat.

A szigetországiak pályázat mellett Törökország kandidál még a 2028-as kontinensbajnokság megrendezésére, akik már minden garanciát vállaltak.

Például a nemzetközi szövetség ragaszkodik egy úgynevezett “tiszta stadion” szabályzathoz, melynek értelmében nem reklámozhat semmit a stadion neve. A Manchester City stadionja ezért Etihad helyett City of Manchester néven fog futni, ez volt a stadion neve a klub 2008-as tulajdonosváltásáig, a dublini Aviva Stadion pedig Dublin Stadionként fog majd szerepelni a torna alatt. A Tottenham még névadó szponzort keres a stadionjának.

Négy stadion ki fog esni az eddig megjelölt tizennégyből, amelyet a pályázat megjelölt potenciális helyszínként, amely listára a Wembley Stadion, a London Stadion, a Tottenham Hotspur Stadion, az Old Trafford, az Etihad Stadion, a St. James’ Park, a Stadium of Light, a Villa Park, az épülő Bramley-Moore Dock, az Aviva Stadion, a Croke Park, a Casement Park, a Hercegség Stadion és a Hampden Park fért fel.

Az UEFA várhatóan 2023 szeptemberében fog dönteni a 2028-as Európa-bajnokság helyszínéről.