Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

26 évesen visszavonult a válogatottból a kameruni kapus – HIVATALOS

A közelmúltban befejeződött világbajnokság alatt még az első csoportmérkőzés után váratlanul kikerült csapata keretéből Kamerun első számú kapusa…

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Az Inter és a kameruni válogatott kiváló kapusa, André Onana közösségi oldalán keresztül jelentette be, hogy nem kíván a továbbiakban szerepelni hazája válogatottjában, miután a világbajnokság első csoportmeccse után hazaküldték őt a keretből:

“Az én történetem a kameruni válogatottal most véget ért. A játékosok jönnek és mennek, de a kameruni nemzet mindegyiküknél előbbre való. A hazám iránt érzett érzéseim sosem változnak, mindig is úgy szurkolok majd Kamerunnak, amennyire csak lehet. Csak megköszönni tudom a támogatást azoknak, akik hittek bennem…”

A mindössze 26 esztendős hálóőr a Svájc elleni csoportmérkőzésen védte Kamerun kapuját, majd összekülönbözött Rigobert Song szövetségi kapitánnyal, aki a hírek szerint nehezményezte a kapus védési stílusátá. Onana a mérkőzése  26 tizenhatoson kívüli labdaérintésével kapusok közti vb-rekordot állított fel, edzője azonban ezek visszafogására kérte őt.