Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pelé fia megköszönte a támogatást

Hetek óta kórházban ápolják a brazilok egykori legendás labdarúgóját, akivel kapcsolatban eleinte aggasztó hírek jelentek meg, majd javult az állapota…

(Photo by Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via Getty Images)

A brazilok klasszisa, Pelé a Sao Pauló-i Albert Einstein Kórházban részesül ellátásban. Az egészségügyi intézmény legutóbbi közleménye szerint a 82 éves brazil ikon állapota rosszabbodott.

A háromszoros világbajnok legenda fia, Edinho a brazil másodosztályú (Campeonato Brasileiro B) Londrina edzője is megköszönte a támogatást:

“Mindenkinek szeretném megköszönni a sok támogató üzenetet és imát. Ezt az egész család nevében mondom. Édesapám a mi bálványunk. A két nővérem a nap 24 órájában a kórházban van, apánk mellett. Én is szívesen lennék mellette, de most más feladataim vannak. Nem vagyok orvos, így sajnos nem tudok javítani az állapotán. A munkámat viszont szeretném jól végezni, ami édesapámat is jobb kedvre deríti. Gyakran szakítok időt imádkozásra, rengeteget gondolok rá.”

Pelé egy posztban arról tett tanúbizonyságot, hogy bár kórházban tartózkodik, jól érzi magát.

Pelé annak idején 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben ünnepelhetett világbajnoki címet a brazil válogatott futballistájaként. A Seleção színeiben 92 találkozón 77 gólt szerzett.