Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: egymillió dollárt ajánlottak Messi köpenyéért

A világbajnoki döntőt követően ceremónián a győztes argentin válogatott csapatkapitánya arab szokásoknak megfelelő öltözetben vette át a vb-trófeát…

(Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images)

Mint ismeretes, a világbajnoki trófea átvétele előtt Tamim bin Hamad al-Tani katari emír egy ruhadarabot adott Lionel Messinek, akinek egy arany és fekete színű, átlátszó köpenyt, az úgynevezett bistet kellett felvennie.

A bistet évezredek óta viselik a férfiak az arab világban, általában különleges alkalmakkor, például esküvőkön és vallási ünnepeken. Jobbára tisztviselők vagy imámok hordják, egyfajta státuszszimbólum, pozícióhoz, vagyonhoz vagy ünnepi eseményekhez kötődik. Az ünnep alkalmából kellett felvennie Messinek a ruhadarabot.

Mindez annyira megihlett Ahmed Saif al-Barwani ügyvédet, hogy közösségi oldalán keresztül írt az argentin klasszisnak:

“Barátom, Messi, az Ománi Szultánságból szeretnék gratulálni a katari világbajnokság megnyeréséhez. Tamim bin Hamad herceg meglepett téged azzal, hogy a nagyság és a bölcsesség szimbólumába, a bistbe öltöztetett. Egymillió dollárt ajánlok érte.”

“A világbajnokság a büszkeség pillanata és rávilágított néhány fontos dologra, például arra, hogy a palesztin és arab nép egy és ugyanaz. A bist sok mindent szimbolizál: bölcsességet, bátorságot, tisztességet, nagylelkűséget, hitelességet és ami a legfontosabb, azt az üzenetet közvetíti, kik vagyunk. Ez a pillanat megmutatta a világnak, hogy itt vagyunk, ez a mi kultúránk” – tette hozzá al-Barwani a The National Newsnak adott interjújában.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!