Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: válaszolt a lengyel játékvezető a franciák vádjaira

Franciaországban nagy vihart kavart a múlt vasárnapi világbajnoki döntő, sok szurkoló képtelen megemészteni a címvédő válogatott vereségét…

(Photo by Tnani Badreddine/DeFodi Images via Getty Images)

Franciaországban a szurkolók petíciót indítottak, hogy játsszák újra a világbajnoki döntőt a franciákat sújtó játékvezetői hibák miatt. Természetesen aligha gondolhatta bárki komolyan, hogy mindez előfordulhat, és a nemzetközi szövetség el is oszlatta a kételyeket.

A FIFA a pénteki napon jelezte, hogy a speciális munkacsoportja semmiféle szabálytalanságot nem talált a világbajnokság 64 mérkőzésén, így a döntőben sem. A hírek szerint a munkacsoport figyelemmel kísérte az esetleges meccsmanipulációra utaló jeleket, illetve az integritást.

A franciák számonkérték a mérkőzés játékvezetőjét, Szymon Marciniakot, amiért büntetőt ítélt csapata ellen, valamint hogy nem állították ki az argentin játékosát, Nicolás Otamendit, és azt is műhibaként aposztrofálták, hogy megadta az argentinok harmadik gólját, miközben két cserejátékos belépett az oldalvonal mentén a pályára még azelőtt, hogy a játékszer áthaladt volna a gólvonalon. A tegnapi sajtótájékoztatóján a lengyel bíró csattanósan reagált a “hibáira”:

“A franciák elfelejtik megemlíteni ezt a fotót, amin az látható, hogy hét francia cserejátékos van a pályán, miközben Mbappé gólt lő” – miközben megmutatta a telefonját az esetet.

Emellett a gallok nem tettek említést a petícióban arról sem, hogy a 123. percben Kolo Muani ziccerénél, melyet Martínez kapus védett, több cserejátékos ugyancsak belépett a pályára – mint ahogyan a harmadik góljukat megelőző tizenegyes előtt Dayot Upamecano fej felett kézzel ütötte tovább a labdát.