Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Japán: meghosszabbították a szövetségi kapitány szerződését! – Hivatalos

Ahogy arról beszámoltunk, a katari labdarúgó-világbajnokságot követően is számít szövetségi kapitányára, Moriyasu Hajimére a japán válogatott. A Japán Labdarúgó-szövetség (JFA) ma hivatalossá tette a hosszabbítás részleteit.

(Photo by ANP via Getty Images)

Már pár nappal ezelőtt biztossá vált, hogy Moriyasu Hajimével képzeli el a közös folytatást a Japán Labdarúgó-szövetség (JFA), de akkor még a hosszabbítás pontos részleteit nem közölték. Az biztos, hogy történelmi pillanat érkezett el ezzel a bejelentéssel, hiszen a japán kispadon korábban még sosem fordult elő olyan, hogy a szövetségi kapitány egy világbajnokságot követően folytathatta a munkáját. Márpedig Moriyasuval ez történt, az 54 éves szakember ugyanis a következő, amerikai, kanadai és mexikói közös rendezésű 2026-os világbajnokságig hosszabbította meg a szerződését a szövetséggel.

Moriyasu Hajime 2018 óta irányítja a japán válogatottat, amellyel a nemrég véget érő katari labdarúgó-világbajnokságon továbbjutott a kvartettjéből úgy, hogy Spanyolországot és Németországot is legyőzték a csoportkörben. A végállomást végül a nyolcaddöntő jelentette számukra, ahol a későbbi bronzérmes Horvátországgal szemben maradtak alul a szétlövést követően.