Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: a japán szövetség döntött kapitánya sorsáról!

A Japán Labdarúgó-szövetség (JFA) meghozta döntését Hajime Moriyasuval kapcsolatban, aki a legjobb 16 közé vezette a válogatottat a katari labdarúgó-világbajnokságon.

(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Megszületett a döntés Hajime Moriyasu jövőjét illetően. A japán válogatott szövetségi kapitánya kisebb csodát hajtott végre csapatával, amikor a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörében legyőzték Németországot és Spanyolországot is, ezzel kiharcolva a továbbjutást az egyenes kieséses szakaszba. A legjobb 16 között aztán a bronzérmet megszerző horvát válogatott büntetőpárbaj után búcsúztatta Moriyasu csapatát, de ez a teljesítmény elegendő volt ahhoz, hogy meggyőzze a JFA illetékeseit arról, hogy érdemes vele folytatni a jövőben a munkát. A döntést a szövetség következő elnökségi ülésén fogják véglegesíteni, új szerződésének a részleteit pedig a közeljövőben dolgozzák ki.

A szövetség technikai bizottsága már a világbajnokságot megelőzően összegyűjtött pár jelöltet, akik követhették volna Moriyasut a kispadon, köztük volt például Marcelo Bielsa is. A döntés végül abszolút formabontónak számít, hiszen korábban egyetlen japán szövetségi kapitány sem maradhatott a posztján egy világbajnokságot követően.