Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: az utolsó pillanatokban harcolta ki a győzelmet a PSG – videóval

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 16. fordulóját rendezték a két ünnep között, a listavezető PSG pedig a szezonban eddig gyengélkedő Strasbourg ellen tért vissza a vb-t követően.

A mérkőzést nem kezdték nagy iramban a csapatok, de a 14. percben így is sikerült megszereznie a Messi nélkül felálló hazaiaknak a vezetést. Neymar lőtt be oldalról egy szabadrúgást kiválóan a kapu elé, amelyre szintén remekül robbant be Marquinhos és a brazil védő védhetetlenül fejelt a kapuba (1-0). Az első játékrészben még Kylian Mbappé előtt adódott gólszerzési lehetőség a párizsiak oldaláról, de a vb aranycipősének lövését Matz Sels hárítani tudta. A vendégektől Kevin Gameiro került nagy helyzetbe, azonban próbálkozását Donnarumma hárítani tudta bravúrral, így 1-0-ás PSG előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

A második félidő elején, az 51. percben meglepetésre egyenlíteni tud a Strasbourg, Marquinhos megszerzi a mérkőzésen második gólját is, de ezúttal rossz kapuba teszi azt, ezért a peches mozdulatának köszönhetően öngólt vét (1-1). A 63. minutumban pedig még nagyobb bajba került a francia élvonal listavezetője, ugyanis Neymar műesést követően megkapta második sárga lapját, ezért Clement Turpin kiállította őt. Ezt követően nem történt semmi említésre méltó egészen a hosszabbítás utolsó pillanatáig, akkor büntetőhöz jutott a PSG, amelyet Kylian Mbappé értékesíteni tud (2-1), így győzelemmel tért vissza a világbajnokságot követően a párizsi alakulat és 8 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot a Lens előtt, akik egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, míg a Strasbourg maradt az utolsó előtti helyen.

PSG – Strasbourg 2-1 (1-0)
Helyszín: Parc des Princes (Párizs), Vezette: C. Turpin
Gólszerzők: Marquinhos (14.), Mbappé (90+4.) ill. Marquinhos (51. – öngól)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 16. forduló teljes menetrendje:
Szerda:
Ajaccio – Angers 1-0
Troyes – Nantes 0-0
Auxerre – Monaco 2-3
Clermint – Lille 0-2
Brest – Lyon 2-4
PSG – Strasbourg 2-1

Csütörtök:
17:00 Lorient – Montpellier (Tv: Match 4)
19:00 Reims – Rennes (Tv: Match 4)
21:00 Nice – Lens
21:00 Marseille – Toulouse (Tv: Match 4)

A bajnokság jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a Sofascore