Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: kölcsönvennék az Atletico Madrid támadóját! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese az Atletico Madrid támadóját, Joao Félixet szeretné kölcsönvenni az idény második felére.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Noha a West Ham United ellen 3:1-re megnyert bajnokin nem érződött Gabriel Jesus hiánya az Arsenal keretéből, minden bizonnyal lesznek olyan pillanatok a következő 2-3 hónapban, amikor Eddie Nketiah egyedül nem tud megoldást jelenteni a támadószekcióban Mikel Arteta számára. A legfrissebb angol sajtóhírek szerint az “Ágyúsok” menedzsere is azon dolgozik, hogy a téli átigazolási időszakban megfelelő helyettest találjon Jesus kiesése miatt, és a beszámolók alapján erre a célra az Atletico Madrid játékosát, Joao Félixet szemelte ki. A portugál futballista jól passzolna Arteta rendszerébe, hiszen a spanyol mester csatárként, visszavont támadóként és bal oldali szélsőként is be tudná vetni őt. A hírek szerint Félix is szívesen váltana, ugyanis ebben a szezonban is igen hullámzó a kapcsolata Diego Simeonéval, aki nem mindig szán meghatározó szerepet számára a “Matracosok” keretében. A források alapján az Arsenal az idény második felére szeretné kölcsönvenni a 23 éves portugált, ezért az ügyletért pedig készek lennének 8 millió fontot fizetni az Atleticonak, valamint állnák a játékos heti 250 ezer fontos fizetését is ebben a 6 hónapban.

Joao Félix 2019 nyarán 127 millió euró ellenében szerződött a Benficától az Atletico Madridhoz. A spanyol klub színeiben azóta 129 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 33 gólt és 18 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2026 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 50 millió euróra taksálja a transfermarkt.