Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhunyt a labdarúgás történetének egyetlen háromszoros világbajnoka

Hosszantartó betegsége után a csütörtöki napon elhunyt a brazilok háromszoros világbajnok klasszisa, Pelé…

A brazilok egykori legendás játékosa, Pelé 82 éves korában a csütörtöki napon elhunyt, miután hetek óta kórházban kezelték.

Pelénél először tavaly decemberben diagnosztizáltak vastagbélrákot, melyet követően megoperálták és hetekig az intenzív osztályon kezelték. Később hazaengedték, de időről időre kontrollra kellett járnia és előfordult, hogy napokat kórházban töltött. A világbajnokság ideje alatt látott napvilágot a hír, mely szerint a legenda szervezete nem reagál a kemoterápiás ellátásra, ezért a folytatásban a rák ellen már nem kezelik, életkörülményeit javító kezeléseket kap palliatív eljárás keretében.

Pelé a közösségi médiában rendszeresen tájékoztatta követőit az egészségi állapotáról, nem volt titok, hogy folyamatosan kezelték a vastagbéldaganata miatt.

A karácsonyt is a kórházban kellett töltenie, családtagjai vele voltak az ünnepek alatt és az általuk közzétett felvételek alapján sajnos sejthető volt, hogy már felkészültek a legrosszabbra.

Pelé szervezete végül december 29-én adta fel a harcot, korábbi klubja, a Santos közölte, hogy életének 83. évében elhunyt – ügynöke, Joe Fraga megerősítette a hírt.

“Az ihlet és a szerelem jellemezte Pelé király útját, aki ma békésen elhunyt” – írta Pelé twitter-oldalán vélhetően az egyik családtagja.

Pelé annak idején 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben ünnepelhetett világbajnoki címet a brazil válogatott futballistájaként. A Seleção színeiben 92 találkozón 77 gólt szerzett. Pályafutása során 1363 mérkőzésén 1281 (más számítások szerint 1284) gólt szerzett.

Nyugodjon békében.