Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola Messihez hasonlította a játékosát

A Manchester City menedzsere már korábban is nagy kedvelője volt csapata nyáron igazolt támadójának, amely természetesen a világbajnokság után csak tovább erősödött…

(Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images)

A Manchester City katalán menedzsere, Pep Guardiola úgy gondolja, hogy fiatal argentin támadójára jó hatással volt a világbajnoki cím és szerinte Julián Álvarez jobb játékossá vált a torna alatt:

“Meg kellett nyernie a világbajnokságot, hogy megkapja a már korábban megérdemelt elismerést. Pontosan úgy, mint Lionel Messi, nemde? Úgy gondolom, hogy ha Argentína kikapott volna valamelyik mérkőzésén és nem lett volna világbajnokságot, az sem változtatta volna meg a véleményemet róla. Az én szememben nem kell világbajnoknak lennie egy játékosnak ahhoz, hogy elismerjem a képességeit. Ugyanakkor így lett tökéletes a tornája, alig várjuk, hogy egy ilyen siker után újra rendelkezésünkre álljon. Hálás vagyok az argentin válogatottnak, mert jobb játékosként fog visszatérni hozzánk.”

A 22 éves támadó a világbajnokságon négy gólt szerzett, az első két mérkőzésen csereként, a többi találkozón viszont kezdőként lépett pályára a vb-győztes Albiceleste soraiban. Álvarez a góljain felül a letámadásban, a területek megnyitásában és az előkészítésekben is fontos szerepet vállalt.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!