Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: a Lens hármat rúgott, oda a PSG veretlensége! – videóval

Pont nélkül kezdte az évet az eddig veretlen Paris Saint-Germain a francia élvonalbeli bajnokságban: a fővárosiak közvetlen üldözőjük, a Lens otthonában szenvedtek 3–1-es vereséget a 17. forduló rangadóján.

 (Photo by Sylvain Lefevre/Getty Images)

A szurkolóinak köszönhetően fergeteges hangulatot teremtő hazaiak már az 5. percben vezetéshez jutottak Przemyslaw Frankowski góljával, aki közelről volt eredményes. A Lens nem sokáig örülhetett, ugyanis a Lionel Messi és Neymar hiányában a kezdőcsapatban bekerülő Hugo Ekitiké gyorsan egyenlíteni tudott. Christophe Galtier együttese mégis elégedetlenül vonult az öltözőbe a szünetben, hiszen Lois Openda révén a 28. minutumban ismét betalált az ellenfél.

A fordulást követően tovább rosszabbodott a PSG helyzete, Fabián Ruiz hibája után Alexis Claude-Maurice is betalált. A vendégeken a cserék sem tudtak segíteni, azt viszont érdemes megjegyezni, hogy a Lens sikeréhez Brice Samba bravúrjai is kellettek.

A PSG idénybeli első vereségét szenvedte el, míg a második helyen álló Lens négy pontra megközelítette listavezető riválisát.

Franciaország, Ligue 1, 17. forduló
Racing Club Lens – Paris Saint-Germain 3–1 (2-1)
Helyszín: Stade Félix-Bollaert; Játékvezető: Jérome Brisard
Gólszerzők: Frankowski (5.), Openda (28.), Claude-Maurice (48.), ill. Ekitike (8.)
Sárga lap: Abdul Samed (41.), Gradit (45+2.), ill. Hakimi (45+2.), Gharbi (88.), Verratti (90+3.)

Lens: Samba – Gradit, Danso, Medina – Frankowski, Fofana (Poreba 90+4.), Abdul Samed, Haidara – Sotoca, Claude-Maurice (Onana 73.) – Openda (Said 73.). Vezetőedző: Franck Haise.

PSG: Donnarumma – Mukiele, Ramos, Marquinhos, Hakimi – Ruiz (Vitinha 58.), Pereira (Sarabia 58.), Verratti – Soler (Gharbi 78.) – Ekitike (Zaire-Emery 73.), Mbappé. Vezetőedző: Christophe Galtier.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Vasárnap
Angers 1–2 Lorient
Monaco 1–0 Brest
Nantes 1–0 Auxerre
Toulouse 2–0 Ajaccio
Lyon 0–1 Clermont

Hétfő
15:00 Strasbourg – Troyes
17:00 Lille – Reims
19:00 Montpellier – Marseille
21:00 Rennes – Nice

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore