Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A FIFA elnöke megmagyarázta, hogy miért szelfizett Pelé koporsójánál

Ahogyan arról beszámoltunk, a FIFA elnökét sokan kegyeletsértéssel vádolják, miután a brazil legenda, Pelé ravatalán a nyitott koporsó mellett adott szelfiket…

(Photo by Fernanda Luz/Anadolu Agency via Getty Images)

A nemzetközi szövetség első emberét, Gianni Infantinót láthatóan nem zavarta, hogy körülötte mindenki gyászol, ő mit sem törődve ezzel Pelé nyitott koporsója mellett többekkel is mosolyogva szelfizett, köztük a Santos egykori futballistájával, Manoel Mariaval. A közösségi oldalakon Infantinót tiszteletlenséggel, az elhunyt meggyalázásával vádolják.

A sportvezető a közösségi médiában azt írta: mérges, amiért néhányan bírálták emiatt. Elmondása szerint az elhunyt csapattársai és családtagjai megkérdezték, hogy készíthetnek-e néhány közös fényképet vele, és erre ő természetesen azonnal igent mondott.

“Megkértek, hogy segítsek nekik, mert nem tudtak közös képet csinálni, ezért elkértem az egyikük telefonját, és csináltam egy fényképet mindannyiunkról. Nagyon tisztelem és csodálaom Pelét, soha nem tennék olyat, ami bármilyen módon is tiszteletlen lenne vele szemben.”

A sportvezető hétfőn még a Pelé iránti tiszteletről beszélt, azt is elmondta, hogy kezdeményezni fogja, hogy minden országban nevezzenek el egy stadiont Peléről.