Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: német támadót vett kölcsön a Brentford a Freiburgtól! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Brentford együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy a szezon végéig kölcsönvették a Freiburg fiatal tehetségét, Kevin Schadét.

(Photo by Markus Gilliar – GES Sportfoto/Getty Images)

Több napja téma volt, hogy a Brentford együttese szeretné a soraiban tudni a Freiburg tehetséges támadóját, Kevin Schadét. Ez az ügylet végül a mai nap folyamán vált hivatalossá, a Brentford ugyanis bejelentette, hogy a szezon végéig kölcsönvették a 21 éves futballistát, a transfermarkt adatai szerint 1 millió euróért. A közleményből az is kiderül, hogy a “méheknek” az idény végén lehetőségük van végleg megvásárolni Schadét, aki klubrekordot jelentő összegért csatlakozna a csapathoz és 5 éves szerződést írna alá. A támadósor mindkét szélén és közepén is bevethető U21-es német válogatott játékos tavaly nyáron kapott lehetőséget a bizonyításra a Freiburg felnőttei között, amivel élni is tudott: Schade 24 találkokzón összesen 1017 percet tölthetett a pályán, ez idő alatt pedig 5 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. A most futó szezon első heteiben sérülés miatt nem tudott pályára lépni, azóta viszont 12 meccsen számított rá Christian Streich és 295 perc alatt 1 gólt és 2 előkészítést tudott produkálni.

Schade a Freiburg színeiben összesen 36 találkozón kapott lehetőséget, ezeken 6 találatig és 4 gólpasszig jutott. Piaci értékét 12 millió euróra taksálja a transfermarkt.