Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Messiék nem az eredeti vb-trófeával ünnepeltek az átadás után

Az argentin válogatott nyerte a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot, azonban a finálét követően ünneplés kapcsán egy érdekes titokra derült fény…

(Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images)

Az argentin válogatott játékosai a trófea átadását követően hosszasan ünnepeltek a pályán, majd az öltözőben, azonban mindezt egy idő után már nem az eredeti vb-trófeával, hanem egy ahhoz kísértetiesen hasonlító, szurkolók által készített példánnyal tették.

Két rajongó az argentin Clarin lapnak magyarázta el, hogy azért készítették a torna előtt a saját trófeát, hogy egy esetleges vb-győzelem után a játékosokkal aláírathassák azt. A FIFA az ilyenkor megszokott protokoll szerint az átadást követően percekkel eltávolította a trófeát a pályáról, azonban az ünneplő játékosok többsége mindezt nem észlelte, így az idő közben hozzájuk keveredő replikával kezdtek fotózkodni a családtagjaik körében.

Az alkotók azt is megerősítették, hogy a csapatkapitány Lionel Messi a győzelem után kitett és minden idők legkedveltebb Instagram-bejegyzésévé váló posztjában is az ő példányukkal látható. Elárulták, voltak olyan FIFA-tisztviselők, akik megerősítést kértek tőlük, hogy valóban nem az eredeti kupa jár körbe.

A játékosok akkora eufóriában voltak, hogy ők sem vették észre a cserét, míg végül Ángel Di María világította rá társait, többek között Messit is, hogy nem az igazi trófea van náluk, de természetesen az öröm pillanataiban mindez senkit nem foglalkoztatott.

A másolat súlyban és méretben nagyjából megegyezett az eredeti trófeával, de belül gyantával és kvarchomokkal volt kitömve, aranyszerű festékben megforgatva. Voltak olyan részletek és domborművek, amelyek ugyan nem hasonlítottak az eredetire, de a különbség minimális volt, így akkor és abban pillanatban nem csoda, hogy nehezen észlelték a cserét.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!