Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gianluca Viallitól búcsúzik az olasz futball

Ahogyan arról beszámoltunk, 58 esztendős korában elhunyt az olaszok egykori kiváló futballistája…

 

A pénteki napon hosszantartó rákos megbetegedése után életének 59. évében elhunyt az egykori kiváló olasz labdarúgó, későbbi edző, Gianluca Vialli.

Aktív pályafutása során a Cremonese, a Sampdoria, a Juventus és a Chelsea csapatait erősítette. 1991-ben a genovai gárdával, 1995-ben a Juventusszal volt olasz bajnok, miközben húzóembere volt az Öreg Hölgy eddigi utolsó BL-győztes csapatának 1996-ban. A londoni “kékekkel” többek közt KEK-et és FA-kupát nyert.

Az olasz válogatottban 1985 és 1992 között 59 mérkőzésen 16 gólt szerzett, szerepelt az 1990-es hazai rendezésű világbajnokságon, ahol az Azzurri bronzérmes lett.

“Olyan sokat adtál nekünk, ahogyan mi is sokat adtunk neked: kölcsönös, örök szeretet volt ez, ami nem fog a sírba menni veled. Továbbra is szeretni és csodálni fogunk” – búcsúzott el hivatalos oldalán egykori csatárától a Sampdoria, amellyel olasz bajnokságot nyert.

Sokunknak fogsz hiányozni. Nemcsak a mi legendánk, a labdarúgás ikonja vagy. Nyugodj békében, Gianluca Vialli!” – posztolta a Chelsea, amelynél játékosként, edzőként, sőt játékosedzőként is tevékenykedett.

“Együtt nyertünk, és megosztottuk életünk legjobb pillanatait. Mi is összevesztünk néha, a labdarúgás szeretete miatt, de mindig a legnagyobb tisztelettel tettük. A végén mindig egyformák voltunk, két olasz srác és egy labda. Viszlát Gianluca, útitársam” – írta közösségi oldalán Gianfranco Zola, akivel a válogatottban és a “kékeknél” focizott együtt.

A mi kapitányunk, az én kapitányom. Mindörökké. Viszlát, Luca!” – búcsúzott el egykori csapattársától Alessandro Del Piero, aki 1996-ban együtt nyert BL-t Viallival.

Ez a hír nagy fájdalommal tölt el, a pályán és azon kívül is egy óriás voltál. Hiányozni fogsz, Isten veled, Luca!” – búcsúzott el Viallitól válogatottbeli csapattársa, a Milan egykori védőfejedelme, Franco Baresi.

Egykori juvés csapattársa, Antonio Conte, aki jelenleg a Tottenham vezetőedzője, elhalasztotta a pénteki napra tervezett sajtótájékoztatóját. A Juventus trénere, Massimiliano Allegri gyászszünetet tartott a mai médiamegjelenése előtt, míg az AS Roma csapata José Mourinho társaságában ugyancsak megemlékezett a legendás futballistáról.

“Mindössze néhány hónappal ezelőtt Londonban vacsoráztunk, miközben élvezettel emlékeztünk a pályán vívott összes csatánkra. Sajnos az elmúlt években szörnyűségekkel kellett megküzdened. Többször mondtam és írtam neked, hogy kapitányomként ihletforrásként szolgáltál számomra. Erős, büszke és bátor, oroszlánként küzdöttél ezzel a betegséggel. Mindig a szívemben maradsz, barátom. Viszlát Gianluca” – búcsúzott tőle Conte.

Vialli az elmúlt években az olasz válogatott edzői stábjában dolgozott jóbarátja és egykori csapattársa, Roberto Mancini mellett, azonban tavaly decemberben egészségi állapota miatt lemondott a posztjáról.

“Rájöttem, hogy nem vesztegethetem az időm és csinálhatok hülyeségeket. Csináld, amit szeretsz, és tedd szenvedéllyel, mert másra nincs időd” – vallotta Gianluca Vialli.