Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaország: döntés született Didier Deschamps jövőjét illetően! – Hivatalos

A Francia Labdarúgó-szövetség hivatalos oldalán megerősítette, hogy döntés született a válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps jövőjét illetően.

(Photo by Etsuo Hara/Getty Images)

Hosszú ideje sejteni lehetett, de ma vált hivatalossá, hogy Didier Deschamps marad a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A játékosként világ- és Európa-bajnoki címet szerző 54 éves tréner 2026 júnusáig szóló megállapodást írt alá a francia szövetséggel. Deschamps munkájára nem lehetett különösebb panasz, hiszen 2012-es kinevezése óta komoly sikereket ért el a válogatottal: 2018-ban megszerezték a világbajnoki címet, valamint 2021-ben a Nemzetek Ligáját is megnyerte. Ezen kívül 2016-ban a döntőig meneteltek az Európa-bajnokságon, csakúgy, mint a nemrég véget érő katari labdarúgó-világbajnokságon is, ahol végül szétlövést követően maradtak alul Argentínával szemben.

A szövetség a hivtalos bejelentés során arra is kitért, hogy Deschamps stábjának tagjai is maradnak a válogatottnál, így a segítője, Guy Stephan, a kapusedző Franck Raviot és az erőnléti edző, Cyril Moine is folytathatja a munkát a nemzeti csapatnál.