Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megható módon emlékezett meg a Juventus Gianluca Vialliról – videóval

Ahogyan arról beszámoltunk, 58 esztendős korában elhunyt az olaszok egykori kiváló futballistája…

(Photo by Diego Puletto/Getty Images)

A Juventus az Udinese elleni mérkőzés előtt méltóképpen emlékezett meg egykori legendájáról, a pénteken elhunyt Gianluca Vialliról.

A találkozó előtt gyászszünetet tartottak, Vialli egykori torinói csapattársa, Gianluca Pessotto pedig a klub nevében egy szívszorító nyílt levelet olvasott fel a pályán a jelenlévőknek:

“Szia Luca!

Biztosak vagyunk benne, hogy te is itt vagy most közöttünk.

Sokan vagyunk itt ma, és szeretnénk elmondani neked, hogy sohasem feledünk el téged, és mindig ugyanúgy fogunk szeretni, ahogyan a legelső nap óta mindig.

Egy igazi vezér voltál a számunkra a pályán, és azon kívül is. Társ az öltözőben és a győzelmekben, kapitány, barát. Egyikünk sem felejti el a humorodat, a klasszisodat, a karizmádat és a kitartásodat.

Egyikünk sem felejti el azokat a csodás érzelmeket, amelyeket a játékoddal és a góljaiddal adtál nekünk. Nagyon fognak hiányozni a mosolyaid.

Most mind itt vagyunk a stadionban, együtt, hogy megöleljünk téged, ahogy mindig tettük, amikor valami különlegeset csináltál.

Ég veled, Kapitány. Jó utat. Nagyon szeretünk!”

Vialli aktív pályafutása során a Cremonese, a Sampdoria, a Juventus és a Chelsea csapatait erősítette. 1991-ben a genovai gárdával, 1995-ben a Juventusszal volt olasz bajnok, miközben húzóembere volt az Öreg Hölgy eddigi utolsó BL-győztes csapatának 1996-ban. A londoni “kékekkel” többek közt KEK-et és FA-kupát nyert.

A 2021 nyarán Európa-bajnok olasz válogatott segédedzője volt Roberto Mancini mellett. Sokak szerint elévülhetetlen érdemei voltak az Azzurri végső sikerében.