Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Los Angeles: “Bale mindannyiunkat meglepett a döntésével!”

Gareth Bale bejelentése a visszavonulását illetően olyannyira váratlanra sikeredett, hogy azt még legutóbbi klubjánál, a Los Angeles FC-nél sem sejtették (…) 

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

(…) Mindezt a LAFC általános igazgatója John Thorrington is elismerte a nyilvánosság előtt. A klubvezető mint mondta, ők arra számítottak, hogy az MLS rövidesen kezdődő új idényére Bale visszatér a csapathoz.

“A bejelentése előtt egy nappal korábban felhívott Bale és az ügynöke, majd elmagyarázták a döntésüket, és az ide vezető okokat. Bale őszinte volt, olyannyira, hogy egyből tudtam, megmásíthatatlan döntést hozott.” – fogalmazott Thorrington, aki mint mondta, meglepődtek, de tiszteletben tartják a walesi klasszis szándékát.

“Vártunk a visszatérésére, nem gondoltuk volna, hogy többé nem játszik az LAFC-ben. Tiszteletben tartjuk a döntését, hálásak vagyunk neki azért, amit a klubunkért tett, és a legjobbat kívánjuk neki karrierje végeztével is!” – így Los Angeles-i klubvezető, aki megjegyezte azt is, hogy Bale szereplése az LAFC-ben így is történelmire sikeredett, hiszen a klub megnyerte az első bajnoki címét az észak-amerikai profi labdarúgó-ligában (MLS).

Gareth Bale 14 alkalommal játszott a Los Angeles FC-ben, ugyan csupán három gólt jegyzett. Az utolsó találata egyébként valóban kulcsfontosságúnak bizonyult az MLS -döntőjében, amikor is a hosszabbítás 128. percében egalizált a Philadelphia Union ellen (A LFC ezzel büntetőkre mentette a finálét, amelyet végül meg is nyert – a szerk.).