Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: hazai pályán, emberelőnyben játszva esett ki az AC Milan – videóval

Az olasz labdarúgókupában a héten és a jövőhéten már a nyolcaddöntőket rendezik meg, a ma este folyamán az AC Milan fogadta a Torino gárdáját.

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Az első játékrészben nem volt óriási az iram, és helyzetek sokaságát sem dolgozták ki az együttesek, de így is szerezhetett volna gólt mindkét csapat. A 12. percben Sasa Lukic juttathatta volna vezetéshez a vendégeket, azonban Tatarusanu remekül lépett ki a kapujából és elakadt benne a szerb középpályás próbálkozása. A hazaiak Charles De Ketelaere révén szerezhettek volna előnyt, a belga játékos jól érkezett a szögletre a röviden, de csúsztatása a kapufáról kijött. Ezenkívül a milánóiaknak voltak még ígéretes távoli lövései, viszont Vanja Milinkovic-Savic állta a sarat, ennek következtében 0-0-ás döntetlennel mehettek szünetre a csapatok.

A második félidőben sem kápráztattak el minket a csapatok. Az első említésre méltó dolog a 70. percben jött el, de az is egy kiállítás, Djidji elkésett belépője miatt megkapta második sárga lapját, így Rapuano játékvezető elküldte őt idejekorán zuhanyozni. Ezt követően picit megélénkült az Milan, viszont nagyon komoly lehetőségig nem jutottak el, Sergino Destnek és Theo Hernándeznek volt ígéretes távoli próbálkozása, de előbbi elvétette a kaput, míg utóbbiét Vanja Milinkovic-Savic hárította. A rendes játékidőben 0-0-val végeztek a csapatok, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban pedig ahogy várni lehetett a Torino beállt védekezni emberhátrányban, míg a hazaiak próbáltak jönni a gólért, de hiányzott a lendület. A 114. percben pedig jött a csattanó, egy gyorsan végigvezetett kontra végén a csereként beálló Brian Jephte Bayeye tekerte középre a labdát pont a középen érkező Michel Adopo elé, aki higgadtan a kapuba belsőzte a labdát közvetlen közelről (0-1). Az AC Milan így búcsúzik a sorozattól, hiába játszhatott 50 percet is emberelőnyben.

AC Milan – Torino 0-1 – hosszabbítás után (0-0, 0-0, 0-0)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza (San Siro, Milánó), Vezette: A. Rapuano
Gólszerző: M. Adopo (114.)
Kiállítva: Djidji (70.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A Coppa Italia nyolcaddöntőjének összes párosítása:
01.10. Kedd:
Inter – Parma 2-1 – hosszabbítás után

01.11. Szerda:
AC Milan – Torino 0-1 – hosszabbítás után

01.12. Csütörtök:
18:00 Sampdoria – Fiorentina (Tv: Sport 2)
21:00 AS Roma – Genoa (Tv: Sport 2)

01.17. Kedd:
21:00 Napoli – Cremonese (Tv: Sport 2)

01.19. Csütörök:
15:00 Atalanta – Spezia (Tv: Sport 2)
18:00 Lazio – Bologna (Tv: Sport 2)
21:00 Juventus – Monza (Tv: Sport 2)