Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: csak a hosszabbításban tudta legyűrni Serie B-s ellenfelét az Inter – videóval

Az olasz labdarúgókupában a héten és a jövőhéten már a nyolcaddöntőket rendezik meg, a ma este folyamán pedig az Inter fogadta a Parma gárdáját.

(Photo by Giuseppe Cottini/Getty Images)

Az első játékrészben nem akadt túl sok lehetőség, és az iram sem volt túl nagy. A 23. percig kellett várni az első komolyabb esélyre, akkor Gagliardini lövését lehetett feljegyezni, ami elkerülte a kaput. Ezt követően egészen a 38. minutumig kellett várni, akkor egy gyors támadás végén Sohm készítette le sarokkal a labdát Stanko Juric irányába, a csereként beálló horvát középpályás pedig állítgatás nélkül egy bődületesen nagy gólt lő 20 méterről (0-1). A 44. percben ismét Juric szerezhetett volna gólt, de Onana simán védeni tudta lövését. A szünetre így meglepetésre a Serie B-ben szereplő Parma mehetett előnnyel.

A második félidő sem tartogatott túl sok izgalmat a számunkra, de legalább egy gól ezúttal is esett. A 88. percig kellett várni az első kaput eltaláló Inter lövésre, amelyből rögtőn egyenlíteni is tudtak a milánóiak, egy felívelt labdát fejelt vissza rossz helyre a magyar védő Balogh Botond, ami Lautaro Martíneznél kötött ki, az argentin támadó pedig egy átvételt követően, ha szerencsével is, de a kapuba lövi a játékszert (1-1). A 90. percben jött rögvest a második kaput eltaláló Nerazzurri lövés, Dzeko lőhette kapura Lautaro Martínez lövésre visszatett labdáját, viszont azt Buffon óriási bravúrral védeni tudta, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás első 15 percében a vendégeknek volt egy távoli lövése ami veszélyt hordozott magában, de Antoine Hainaut próbálkozása éppen csak elkerülte a kaput. A hosszabbítás második félidejének 5. percében, azaz a 110. minutumban megszerzi a vezetést az Inter, egy hosszú indítás találta meg DiMarcót a baloldalon, a szárnyvédő beadta a labdát, amelyet Buffon kitudott öklözni, viszont a 16-os közelébe felhúzódó Acerbi fejére tette mindezt, az olasz védő pedig egy gyönyörű ívelt fejest követően megszerzi első gólját a Kék-feketék színeiben, ami a vezetést és mint kiderült a továbbjutást is jelentette csapata számára (2-1).

Inter – Parma 2-1 – hosszabbítás után (0-1, 1-1, 1-1)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza (San Siro, Milánó), Vezette: A. Prontera
Gólszerzők: L. Martínez (88.), Acerbi (110.) ill. S. Juric (38.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A Coppa Italia nyolcaddöntőjének összes párosítása:
01.10. Kedd:
Inter – Parma 2-1 – hosszabbítás után

01.11. Szerda:
21:00 AC Milan – Torino (Tv: Sport 1)

01.12. Csütörtök:
18:00 Sampdoria – Fiorentina (Tv: Sport 2)
21:00 AS Roma – Genoa (Tv: Sport 2)

01.17. Kedd:
21:00 Napoli – Cremonese (Tv: Sport 2)

01.19. Csütörök:
15:00 Atalanta – Spezia (Tv: Sport 2)
18:00 Lazio – Bologna (Tv: Sport 2)
21:00 Juventus – Monza (Tv: Sport 2)